Aangepast zoeken

maandag 15 juli 2019

Gemeente Zoetermeer aan de zonnepanelen

423 zonnepanelen krijgen binnenkort een plek op twee gemeentelijke sportaccommodaties in Zoetermeer. De panelen zullen in totaal 137 kWp opwekken; vergelijkbaar met het verbruik van 40 huishoudens. Als het aan de gemeente ligt, is dit nog maar het begin.

De sportzalen in het Castellum (Rakkersveld 143) en het Oostpunt (Hodenpijlstraat 12) gelden als pilot. Uiteindelijk wil de gemeente Zoetermeer op zo veel mogelijk gemeentelijke accommodaties zonnepanelen plaatsen. Uit een eerste calculatie naar de grote gemeentelijke accommodaties, blijkt dat daar in totaal meer dan 8600 panelen geplaatst kunnen worden, die samen jaarlijks zo’n 2,2 miljoen kWh duurzame elektriciteit opwekken (vergelijkbaar met het verbruik van 731 huishoudens).

Komende tijd start de gemeente een voorbereidingstraject om een Europese aanbesteding te kunnen uitschrijven voor de realisatie van de verduurzaming van de gemeentelijke accommodaties. De energie die wordt opgewekt met de panelen, is voor een groot deel bestemd voor eigen gebruik door de gemeente, daarnaast wordt verkend welke gemeentelijke accommodaties kunnen worden gebruikt om inwoners een of meerdere paneeldelen te laten kopen, om vervolgens een verlaging op de energierekening te realiseren.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws