Aangepast zoeken

maandag 8 juli 2019

EEN GEWAARSCHUWD MENS TELT VOOR TWEE (OF TOCH NIET)

Op donderdag 4 juli 2019 0mstreeks 23:00 uur werden de collega's naar een adres gestuurd waar een ruzie gaande zou zijn. Ter plaatse troffen de collega's drie mannen aan welke allen zichtbaar onder invloed van alcohol waren. Nadat de ruzie gesust was, hadden de collega's het vermoeden dat 1 van de drie mannen toch een auto wilden gaan besturen. De collega's besloten hierop van alle drie mannen een blaastest af te nemen. Uit de blaastest bleek dat de 3 mannen teveel alcohol gedronken hadden. De collega's gaven de mannen hierop een rijverbod.

EIGENWIJS
De collega's hadden het vermoeden dat ze toch zouden gaan rijden ondanks het rijverbod en besloten in de omgeving te blijven rijden.

Ongeveer een kwartier later zagen de collega's de mannen rijden in een auto. Hierop werd een stopteken gegeven. Achter het stuur zat 1 van de mannen die daarvoor een rijverbod gekregen had. De man werd direct aangehouden.

Om te voorkomen dat de andere mannen na het vertrek van de collega's ook weer zouden rijden, werd de auto van de man door de collega's meegenomen naar het bureau.

DRANK EN DRUGS
Aan het bureau werd van de aangehouden man een speekseltest afgenomen. De man teste positief op de aanwezigheid van drugs. Van de man werd bloed afgenomen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

De man mag zich op een later tijdstip verantwoorden bij de rechter.

BEN JIJ DE BOB
Als je alcohol drinkt laat je dan rijden door iemand die niet drinkt.

Je test positief op drugs, ook al heb je het een paar dagen geleden gebruikt. Je zal bij een positieve test altijd aangehouden worden en een arts zal bloed afnemen om de exacte hoeveelheid te bepalen.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws