Aangepast zoeken

vrijdag 5 juli 2019

Clubs in regio Den Haag werven stemmen voor extra sponsorgeld

De eerste verenigingen en stichtingen in Den Haag en omgeving hebben zich al ingeschreven voor Rabo ClubSupport (voorheen de ClubKasCampagne). Met deze actie beoogt Rabobank de lokale leefomgeving te versterken door een deel van de winst uit te keren aan verenigingen en stichtingen. Leden van de bank bepalen de hoogte van de sponsorbijdrage per club. Zij mogen hun stemmen verdelen over de verenigingen en stichtingen die zij een warm hart toedragen. Verenigingen en stichtingen die klant zijn van de bank kunnen zich inschrijven tot 20 september.

 Welkom steuntje in de rug

Wim Boevé, secretaris van de sponsorcommissie van voetbalvereniging BSC ’68: ”Voorheen deden we, in samenwerking met de voetbalvereniging S.E.V. uit Leidschendam en de Scouting Hubertus Brandaan uit Voorburg, mee aan de Rabo ClubKasCampagne. De laatste keer  ontvingen we nog een cheque van € 1.160,-. Een welkome aanvulling op onze clubkas ter besteding aan het jeugdkamp. Wij waren dan ook blij toen we de uitnodiging kregen om mee te doen aan Rabo ClubSupport. Ook dit jaar willen we de bijdrage besteden aan het jeugdkamp dat we jaarlijks organiseren voor onze jeugdleden. We staan in de startblokken om, weer in samenwerking met de eerder genoemde verenigingen, campagne te voeren om zoveel mogelijk leden van Rabobank Regio Den Haag op ons te laten stemmen.”

Leden hebben invloed

Rabobank Regio Den Haag heeft € 80.000 van de winst gereserveerd om te verdelen over de deelnemende clubs. Niet de bank bepaalt welke club welk bedrag krijgt, maar haar leden. Klanten die lid zijn van Rabobank Regio Den Haag krijgen vijf stemmen. Zijn ze nog geen lid dan kunnen ze het gratis lidmaatschap aanvragen. Ze mogen maximaal twee stemmen per club uitbrengen in de stemperiode die duurt van 27 september tot en met 11 oktober. Het aantal stemmen dat een club werft bepaalt de hoogte van het sponsorbedrag. De bedragen worden op 14 oktober bekend gemaakt.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws