Aangepast zoeken

donderdag 4 juli 2019

Bouw nieuw Van der Valk Hotel grote stap dichterbij

Zoetermeer, woensdag 3 juli. Vandaag ondertekenden burgemeester Aptroot en wethouder Van Driel van grondzaken en de heren M. van der Valk en L. van der Valk de overeenkomst voor de verkoop van de grond aan de Zilverstraat in Zoetermeer.

Van der Valk wil op de locatie aan de Zilverstraat een hotel bouwen. Dit hotel heeft zo'n 180 hotelkamers. Daarnaast komen er vergader- en congreszalen, een restaurant, een wellness met zwembad en fitnessfaciliteiten, een casino en een eigen parkeerterrein. Als het hotel klaar is zal dit zo'n honderd arbeidsplaatsen opleveren voor inwoners van Zoetermeer.

Voor de bouw kan starten dient eerst het bestemmingsplan gewijzigd te worden. Verder moet Van der Valk een aanvraag omgevingsvergunning indienen bij de gemeente Zoetermeer. Van der Valk verwacht rond de zomer van 2021 te starten met de bouw.

De afgelopen maanden hebben burgemeester Aptroot en wethouder Van Driel gesprekken gevoerd met het concern Van der Valk over de vestiging van een nieuw hotel in Zoetermeer. Deze gesprekken leidden tot de overeenkomst voor de verkoop van de grond aan de Zilverstraat die nu getekend is.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws