Aangepast zoeken

vrijdag 26 juli 2019

Afgelopen nacht twee achtervolgingen in Zoetermeer

Agenten van het basisteam Zoetermeer zijn afgelopen nacht tot twee keer toe betrokken geweest bij een achtervolging.

Op de Aziëweg bij het Noord Aa zagen agenten een motorfiets rijden. De bestuurder negeerde direct het stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor in de richting van de Ondermeerweg. Een motoragent van het team Zoetermeer was in de buurt en kon gelijk aansluiten bij de achtervolging. Nabij de N206 kon de verdachte tot stoppen gedwongen worden door de motoragent waarop de bestuurder aangehouden werd. De verdachte bleek onder invloed van verdovende middelen. Op basis van het rijgedrag en de overschrijding van de maximumsnelheid is het rijbewijs van de verdachte ingevorderd en is zijn motor inbeslaggenomen. Ook bleek aan het bureau dat de verdachte een hoeveelheid XTC pillen op zak had. De recherche zal deze zaak onderzoeken.

Later in de nacht was het wederom raak. Op de Oostweg controleerde een agent de bestuurder van een personenauto. Bij een ademtest bleek dat de verdachte onder invloed was van alcohol. Omdat er een vermoeden was dat de bestuurder ook onder invloed was van verdovende middelen werd de bestuurder onderworpen aan een speekseltest. De verdachte besloot de uitslag van de deze test niet af te wachten en reed er met hoge snelheid vandoor. Na een achtervolging door de woonwijk besloot de verdachte toch maar te stoppen waarop hij werd aangehouden. De speekseltest bleek ook positief te zijn. Aan het bureau is bloed afgenomen van de verdachte en dit zal onderzocht worden in een laboratorium.

In beide gevallen zal er proces-verbaal opgemaakt worden en zal de Officier van Justitie de zaak beoordelen. Ook zal het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen in kennis
worden gesteld van het rijgedrag van beide verdachten.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws