Aangepast zoeken

maandag 24 juni 2019

‘Vrienden’ beroven man van spullen, drie verdachten aangehouden In Den Haag

Den Haag - Agenten hielden zondagmiddag 23 juni drie verdachten aan die worden verdacht van een straatroof met geweld. Een 19-jarige Hagenaar werd op zaterdagmiddag 22 juni met geweld beroofd van zijn spullen op de Melis Stokezijde.

Rond 13:45 uur ontving de politie een melding van de straatroof. Een 19-jarige jongeman vertelde agenten dat hij met een ‘vriend’ over de Melis Stokezijde liep, toen er een man uit de bosjes kwam, tevens een bekende van de jongeman. De twee mannen schopten de jongen onderuit en beroofden hem vervolgens van zijn spullen. Volgens een getuige gingen de mannen er daarna vandoor op twee scooters die verderop klaarstonden. Door de val raakte het slachtoffer gewond aan zijn schouder.

Een dag later, zondag 23 juni, namen de verdachten contact op met het slachtoffer. Zij vertelden het slachtoffer dat hij de gestolen spullen kon terugkopen. Er werd een plek afgesproken waar de uitwisseling plaats moest vinden. Ter plaatse verschenen er drie mannen die voldeden aan het signalement dat het slachtoffer had omschreven. Deze drie mannen zijn aangehouden door agenten die met het slachtoffer mee waren gegaan naar de afspraak. Zij zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor. Het gaat om twee Hagenaren van 18 en 19 jaar oud, en een 21-jarige man uit Naaldwijk. Het slachtoffer heeft (een deel van) zijn spullen weer terug gekregen.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws