Aangepast zoeken

maandag 24 juni 2019

Veteranenavond 2019

Zaterdag 29 juni 2019

Tijdens de 14e Veteranenavond op zaterdag 29 juni bedankt Zoetermeer haar veteranen voor hun inzet voor de vrede. Bent u er ook bij? Het belooft een feestelijke avond te worden met een uitgebreid programma, waaronder een defilé van historische en moderne militaire voertuigen.

Programma

18.30 uur - Start defilé vanaf de Buytenparklaan

18.30 uur - Start programma op de Markt
18.45 uur - Optreden The Band of Liberation & Pipes Armyband
19.30-19.45 uur - Voertuigen arriveren op de Markt. Aansluitend speech van burgemeester Aptroot.
19.45 uur - Static show en mogelijkheid om de voertuigen te bezichtigen

Vlaggen als eerbetoon

Woont u langs de route? Dan vragen wij aan u om tijdens Veteranendag de Nederlandse vlag uit te steken als eerbetoon aan de veteranen.

Activiteiten op de Markt

Op de Markt is er tijdens deze avond genoeg te doen voor jong en oud. Kinderen kunnen deze avond geschminkt worden en diverse militaire uniformen en hoofddeksels passen. Daarnaast treedt The Band of Liberation & Pipes Armyband op. Alles natuurlijk met een militair karakter. Wanneer het defilé aankomt op de Markt, verwelkomt burgemeester Aptroot de veteranen. Daarna kan iedereen de militaire voertuigen bekijken.

Over de Veteranendag

Ieder jaar vieren we in Nederland op de laatste zaterdag in juni de Veteranendag. Tijdens deze dag staan we stil bij de inzet van Nederlandse militairen in verschillende delen van de wereld. Veteranen zijn mannen en vrouwen van alle leeftijden en missies, van de Tweede Wereldoorlog tot nu. Zij zijn te herkennen aan een speciaal veteraneninsigne. Maatschappelijke erkenning, herkenning en waardering voor hun inzet staat deze dag centraal. Zoetermeer organiseert de Veteranenavond vanaf 18.30 uur om iedereen de gelegenheid te geven overdag de Veteranendag in Den Haag te bezoeken.

Foto's Veteranenavond

Tijdens de Veteranenavond worden er foto's gemaakt. Deze kunnen we volgend jaar gebruiken voor de volgende aankondiging van de Veteranenavond. Mocht u hier bezwaar tegen hebben, neem dan contact met ons op via 14 079.


NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws