Aangepast zoeken

zondag 9 juni 2019

PROGRAMMA JJ’s BLUES & ROOTS FESTIVAL 2019 OP 14 SEPTEMBER IN ZOETERMEER


Zaterdag 14 september vindt de 2 editie van het JJ’s BLUES & ROOTS FESTIVAL plaats. Houd de website in de gaten en blijf op de hoogte.

 Wegens het succes van afgelopen jaar organiseert JJ Music House i.s.m. Kingbee Agency een 2 editie van het JJ’s Blues & Roots Festival. Een festival die 12 uur lang blues ademt met nationale en internationale bands, workshop, clinic, eten en drinken. Heb je aan het eind van de avond nog steeds niet genoeg van de blues? Dans dan je laatste energie eruit tijdens de after party met The Rude Move.

  DAVE WARMERDAM BAND (NL) 13.15 uur
De Dave Warmerdam Band bestaat uit 5 jonge muzikanten die hun liefde voor blues en jazz delen. Met elkaar weten ze geweldige uitvoeringen te brengen van aloude en bekende bluesclassics, maar ook de eigen nummers mogen er zeker zijn! Het lukt deze band moeiteloos verschillende stijlen en sferen te combineren tot een sound die ook een jonger publiek aanspreekt. De huidige show van de band is een reis door de tijd van blues en jazz. Respect voor hoe het was maar ook ruimte voor vernieuwing en eigen interpretatie. Deze band is een must voor de liefhebber van blues, jazz en fusion.

  THE BLUESBONES (BE) 14.30 uur
 Na het ontstaan van The BluesBones in 2011 is de band, na het winnen van de Belgische Blues Challenge 2016 en een eervolle 2e plaats bij de Europese Blues Challenge, in razend tempo de Europese blues-scene aan het veroveren. Passie, gevoel, en een enorme ‘’liefde’’ voor The Blues !! Zomaar een paar kenmerken die van toepassing zijn op The BluesBones. Hun invloeden zijn niet op de vingers van één hand te tellen. Men hoort Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Walter Trout, Joe Bonamassa; blues-rock met de nadruk op blues. In maart 2018 hebben zij een nieuwe cd uitgebracht Onder de naam ‘’Chasing Shadows’’ waarop nieuwe en verrassende elementen. Deze fantastische bluesband bestaat uit: Nico De Cock – zang, Edwin Risbourg – hammond / keyboards, Geert Boeckx – bas, Stef Paglia – gitaar.

  GILES ROBSON (UK) 16.00 uur
Memphis Blues Music Award Nominee Giles Robson De eerste en enige Brit / Europeaan die toch nog toe op Alligator Records is verschenen: het beroemdste actieve blues-label ter wereld in zijn inmiddels 47-jarig bestaan. Robson speelt en zingt vuile rechte harp-gedreven old school blues, zowel elektrisch als akoestisch …. tijdloze bluesmuziek waarmee hij het publiek steevast voor zich weet te winnen. Robson staat bekend om zijn eigen, aandacht trekkende en veelgeprezen harmonicaspel. Bij het grote label V2 Records Benelux tekende hij voor de release van zijn ongelooflijk populaire en bekroonde For Those Who Need The Blues Album in januari 2016, en werd hij onderdeel van een blues-supergroep met de legendarische Grammy Award winnende bluesartiest Joe Louis Walker en virtuoze pianist Bruce Katz. Ze namen hun prachtige akoestische debuutalbum Journeys To the Heart Of The Blues op in Woodstock New York. Het album, uitgebracht op het legendarische Alligator Records label in Chicago, maakt van Robson de EERSTE Britse / Europese bluesartiest die in het 47-jarige bestaan tot dit label toe mocht treden. “Giles heeft een wereldwijd profiel en een snelgroeiende internationale reputatie als de beste mondharmonicaspeler in het bedrijf”. [Blues Matters Magazine UK] “Blues Giant, absolute meester in vorm, passie, originaliteit, verbazingwekkende energie en zweet, vooral speelt hij met gevoel vanuit de tenen.” [Alligator Records Chicago] “Exceptionele blues harp virtuoos” [Blues Magazine Holland] “De Britse Giles Robson behoort tot de beste, de absolute top van de huidige bluesgeneratie”.[Rootsville.eu]

  BARRELHOUSE (NL) 17.30 uur
Na 40 jaar club optredens, festivals (Noth Sea Jazz Festival, Rhythm ‘n’ Blues Night Groningen, Peer Blues Fetival, Blue Balls Luzern, Crossing Border Moulin Blues, Jazzkaar Talinn enz.), twee tournee’s met Albert Collins en voorprogramma’s zoals bij BB King in Frankfurt heeft Barrelhouse dezelfde energie, intimiteit en vitaliteit als bij dat eerste optreden. Op zo’n vijftien albums en een DVD vind je het resultaat van alle uitstapjes naar country, rock, folk en jazz, soms met gastmuzikanten. Het wezen van de blues is altijd de leidraad, een live optreden de maatstaf, alsof het opnemen van een CD weinig verschilt van een live optreden. Wapenfeiten 40 jaar dezelfde bezetting. Meer dan 2000 optredens Tineke Schoemaker beste blueszangeres van Nederland (Dutch Blues Foundation 2012) Dutch Blues Hall of Fame (2012) Meer dan 15 albums, 1 DVD Opnames met Albert Collins, Altai Hangai (Mongolië), Gary Lucas (Captain Beefheart), Five Blind Boys of Mississippi.

  CHRIS CAIN (USA) 20.30 uur
Een Amerikaanse gitarist en zanger, die een mengsel van blues, jazz en funk speelt. Cain begon gitaar te spelen toen hij acht was en begin jaren zeventig begon hij als professioneel muzikant te werken. Hij speelde in clubs en kreeg een behoorlijke aanhang, waarna hij een platencontract kreeg. Zijn debuutplaat uit 1987 kreeg vier Blues Music Award-nominaties. In de jaren negentig volgden meer platen, onder meer op Blind Pig Records. Cain schrijft de meeste songs die hij brengt zelf.

  STEVIE NIMMO (UK) 22.15 uur
Stevie heeft een van de machtigste bluesstrotten die er zijn en zijn stem is uitermate geschikt voor een echte slowblues als Running On Back To You, wellicht mijn meest favoriete nummer van het Stevie Nimmo Trio en dus ook van deze schijf. Het nummer heeft een heerlijk traag tempo die maar voortduurt, een stem die je tot in het diepst van je ziel raakt en wordt aangevuld met vlijmscherp gitaarwerk. Stevie bewijst keer op keer wat een begenadigd gitarist hij wel niet is. De enige cover op dit album is Gambler’s Roll, de Allman Brothers Band klassieker. Subliem door Stevie gezongen en met subtiel gitaarwerk.

  BROODJE HARMONICA (WORKSHOP) 11.30 uur
Lunch en bluesharmonica spelen tijdens het bluesfestival Altijd al mondharmonica willen spelen, maar het kwam er nooit van? Of U heeft er al jaren een thuis liggen maar doet er niets mee. Grijp dan nu de kans! Op zaterdag 14 september wordt U de mogelijkheid geboden om het basisprincipe te leren van de mondharmonica. Niet alleen een super instrument voor de blues, maar juist ook voor allerlei liedjes en een veelvoud aan muziekstijlen. Van smartlappen tot deltablues! En het is een eenvoudig bespeelbaar instrument en past zo in de binnenzak. Niet voor niets is de harmonica al jaren onverminderd populair. In deze workshop ‘for absolute beginners’ neemt harmonicaspeler Hans ‘homesick’ de Vries U mee door de wonderlijke wereld van dit kleine instrument en haar talloze bespelers! Na een kwartier al speelt iedereen zijn eerste bluesje !

  Geen noten lezen
Deelnemers aan de workshop hoeven geen noten te kunnen lezen en zelfs nooit eerder iets met muziek gedaan te hebben om mee te kunnen doen. De harmonica, ook wel bluesharp genoemd, heeft een razend slim en eenvoudig systeem om liedjes te leren en te onthouden. ‘Wat zo uniek is aan deze workshop is dat je met niets begint en na een uur lol naar buiten komt met je ‘eigen’ harmonica waar je ook echt al wat op kunt spelen!’ De workshop duurt ongeveer anderhalf uur; in de pauze en na afloop is er de mogelijkheid om nog even te oefenen en van alles te vragen. Deelnemers krijgen een lesblaadje mee en -voor wie dat wil- gratis vervolg les via internet. Deelname is alleen mogelijk in combinatie met een festival-ticket. Dit is inclusief goede kwaliteit mondharmonica in de toonsoort C waarmee meteen muziek gemaakt gaat worden ! En een lunch na afloop van de workshop! Maximaal 50 deelnemers !! Dus wie ’t eerst komt ….

  BIG BO (CLINIC) 14.00 & 15.30 uur
 Bo Brocken (1966, artiestennaam: Big Bo) speelt al meer dan 30 jaar zijn blues met hart en ziel. Met zijn ongepolijste, soulvolle stem begeleidt hij zichzelf op akoestische en elektrische gitaar, steel dobro, “cigarbox” gitaar, snare drum, hi-hatt en bassdrum. In deze “one-man-band” setting speelt hij naast eigen werk voornamelijk blues-klassiekers uit de jaren ’20, ’30 en ’40 waarbij onversneden en vaak obscure Delta Blues de boventoon voert. Het is fascinerend om te zien hoe deze man één wordt met zijn muziek. In het eigen werk, maar ook in de vertolkingen van traditionals klinkt altijd de eigen hand door en dat maakt Big Bo tot een unieke artiest. Daarnaast is Bo ook een uitstekend verteller en tijdens zijn optredens voorziet hij de muziek van de mooiste verhalen, anekdotes en gebeurtenissen uit de tijd van weleer. Inmiddels op 52-jarige leeftijd klinkt Bo authentiek en doorleefd, een ervaring die men niet snel vergeet.

  DAVE & JANNE (NL) 17.00 & 18.30 uur
 Het Hoofddorpse poppodium Duycker organiseert zeer regelmatig evenementen voor lokale scholen. Muzikale jongeren krijgen hier de kans zich te laten zien en horen. Dave en Janne, die beiden uit de regio komen waren hier gedurende hun middelbareschooltijd dus regelmatig te vinden, en hadden elkaars talent al “gespot”. Begin 2018 circuleerden er veel opnames van de Dave Warmerdam Band op Social Media, vanwege het uitbrengen van hun CD “A Tribute To The Masters Of The Blues”. De inmiddels in Berlijn wonende Janne reageerde zo enthousiast dat het idee ontstond om toch eens samen op het podium te gaan staan. Op 31 maart volgde een try-out bij muziekcentrum The Box in Katwijk. Een doorslaand succes: Janne en de band besloten samen verder te gaan. Maar ook als duo zijn Dave en Janne heel bijzonder om naar te luisteren. Met Dave achter de toetsen en een zingende Janne, zoals een ieder dat gewend is, maar ook als ze van stoel wisselen gebeuren er mooie dingen…!

  LOST AND FOUND (NL) 20.00 & 21.45 uur
Lost and Found heeft zichzelf aardig op de kaart gezet. Zo spelen de multi-instrumentalisten als duo in de afgelopen 3 jaar van hun bestaan bijna 300 optredens in binnen- en buitenland. Daarnaast kan er nog een karrenvracht aan ervaring aan worden toegevoegd, opgedaan in bands als The Dead Flowers, The Fab Five en Blues Indication om er maar eens een paar te noemen… Hoewel het repertoire van Lost and Found normaliter voornamelijk bestaat uit b- kantjes, vergeten hits en albumtracks van de klassieke pop- en rock uit de sixties en seventies, zullen ze deze dag putten uit hun gezamenlijke voorliefde voor Blues, Rhythm & Blues, Country en Americana. Lost and Found weet zich vooral te onderscheiden door de verassende gitaar-arrangementen én meerstemmige zangpartijen zonder daarbij de authenticiteit te verliezen. Lost and Found is: Marco Diamantatos: gitaar – zang Mike Vos: gitaren – zang – harmonica

  THE RUDE MOVE (AFTER PARTY) 23.30 uur
 Opgericht in 2008 onder de rook van Rotterdam heeft The Rude Move in de afgelopen jaren een goede naam als verrassende en energieke bluesband opgebouwd bij menig café en op festival podia in Nederland. Met stevige maar vooral gevarieerde Blues/ BluesRock covers, stomende, rauwe of meeslepende solo’s, een gevoelige slow of een stevige Rock & Roll song dragen deze heren hun steentje bij aan de blues scène. Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, ZZ Top, Omar and the Howlers en eigen nummers worden met passie en plezier gespeeld. Want op het podium heeft The Rude Move altijd plezier en daar ligt de kracht van deze band. De nummers worden niet alleen goed gespeeld, maar de lol die zij onder elkaar op het podium hebben, heeft ook zijn uitwerking op het publiek. The Rude Move bestaat uit ervaren muzikanten die hun sporen hebben verdiend en nu hun krachten gebundeld hebben in de Blues en altijd hun liefde voor muziek uitstralen…. November 2018 bracht de band een prachtige CD uit ter gelegenheid van ‘’10 Jaar’’ Rude Move. Dennis Gosens – Gitaar en zang Bas Buis – Basgitaar Frans Ogiér – Drums

INFO en TICKETS JJ MUSIC HOUSE

HIER DIRECT JE TICKETS BESTELLEN

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws