Aangepast zoeken

zondag 30 juni 2019

Politie heeft contact met Zoetermeerse rijschoolhouder, "hij werkt mee aan het onderzoek"

Zoetermeer - Naar aanleiding van de plotselinge sluiting van een autorijschool in Zoetermeer en de vele vragen die daarop bij de politie kwamen, hebben wij de meestgestelde vragen en antwoorden op een rijtje gezet.

Eerste bericht dat donderdag 27 juni geplaatst is:
Wij hebben kennis genomen van de commotie die op donderdag 27 juni is ontstaan na de plotselinge sluiting van een autorijschool in Zoetermeer. Naar aanleiding van de eerste meldingen en signalen van de sluiting van de autorijschool, zijn wij in overleg met het Openbaar Ministerie. Als dat eerste onderzoek aanleiding geeft om met meer gedupeerden in contact te komen, zal er een speciaal e-mail adres worden geopend. Dit e-mail adres zal bekend worden gemaakt op Politie.nl.

Meest gestelde vragen en antwoorden:

Wat is er tot nu toe gebeurd?
Samen met het Openbaar Ministerie zijn wij sinds het bericht van de sluiting bekend werd, aan het onderzoeken of er sprake is van strafbaar handelen. Als hieruit blijkt dat dit het geval is, wordt een speciaal e-mailadres geopend. Dit zullen wij via onze (social) mediakanalen bekend maken. Vooralsnog willen wij gedupeerden verwijzen naar een bureau voor rechtshulp of de rechtsbijstandsverzekering, voor zover zij die hebben. Hier kunnen zij zich laten adviseren voor eventuele vervolgstappen.

Is er sprake van een strafbaar feit?
Samen met het Openbaar Ministerie onderzoeken wij of er sprake is van strafbaar handelen. 
Wat kunnen gedupeerden doen?

Wij raden gedupeerden aan om contact op te nemen met een bureau voor rechtshulp of, als ze die bezitten, hun rechtsbijstandverzekering te raadplegen. Op dit moment onderzoeken wij samen met het Openbaar Ministerie of er strafbare feiten zijn gepleegd.

Hoeveel meldingen heeft de politie binnengekregen?
Bij de politie zijn tot nu toe 220 meldingen binnengekomen. Samen met het Openbaar Ministerie onderzoeken wij of er strafbare feiten zijn gepleegd. Wij raden gedupeerden aan om voor hulp aan te kloppen bij een bureau voor rechtshulp of als ze die bezitten hun rechtsbijstandsverzekering te raadplegen.

Hebben jullie contact met de rijschoolhouder?
De emoties richting de rijschoolhouder zijn de afgelopen dagen hoog opgelopen. Wij hebben contact met hem en hij verleent zijn medewerking aan het onderzoek.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws