Aangepast zoeken

dinsdag 18 juni 2019

I Love Hiphop; vijf dagen, negen locaties, honderden artiesten, één liefde

In Den Haag vindt van 26 t/m 30 juni het I Love Hiphop Festival plaats. Dit festival biedt een enorm hiphop getint programma in hartje Den Haag. De uitspraak “voor elk wat wils” is dan ook helemaal op zijn plaats! Ben je een filmliefhebber, freestyle rapper, danser of gewoongeïnteresseerd in deze cultuur? Dan is I Love Hiphop voor jou the place to be!
 
I Love Hiphop bestaat sinds 2009 en is het enige meerdaagse hiphopfestival in Nederland waarin alle disciplines (breaking, graffiti, dj en rap) op hoog niveau aan bod komen. Uit binnen- en buitenland worden jaarlijks de beste artiesten van het moment ingevlogen om een superdik programma neer te zetten.
Zo zijn dit jaar Jeru the Damaja (USA) en Willie the Kid (USA) de headliners in de unieke locatie De Nieuwe Kerk op 29 juni. Naast deze dikke acts zijn hier spectaculaire breaking battles te vinden die beoordeeld worden door een internationale jury uit Canada), Finland , Rusland , Amerika  maar ook Nederlandse levende legende Carlos Rocha zal zijn oordeel vellen. Bij deze dansbattles is een prijzenpot van in totaal 1000 euro te winnen, dus zijn de beste dansers uit binnen en buitenland zich nu al aan het opmaken voor de winst

Om het festival te openen komt wethouder Robert van Asten (wethouder Mobiliteit, Cultuur en Strategie bij de gemeente Den Haag) op 26 juni in The Grey Space vertellen waarom ook hij down is met hiphop. Hij zal zich voor de openingshandeling achter de DJ set begeven en I Love Hiphop officieel openen!
Hierna volgen discussiepanels, showcases van talentvolle Haagse acts, live muziek met Nederlandse legendarische rappers, een documentaire met Q&A, masterclasses, parties, breaking battles en shows. Vijf dagen lang staat Den Haag bol van de hiphopactiviteiten op maar liefst 9 verschillende locaties.

De afsluiting van de vijfdaagse vindt plaats tijdens Parkpop in de I Love Hiphop area op het Haagse Veld. Hier zal een enorme graffitiwand live gespoten worden, zijn de halve finales van de Nederlandse Breaking League: het nationaal kampioenschap breaking t/m 18 jaar en optredens van up- and coming rap acts met als klap op de vuurpijl Haagse held Pinas.
 
I Love Hiphop wordt georganiseerd door Stichting Aight en is mede mogelijk gemaakt door Fonds1818, VSB Fonds, Sena Performers Fonds, Cultuurschakel, Gemeente Den Haag, Stichting Boschuysen en M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting.
Partners van I Love Hiphop zijn Parkpop, Filmhuis Den Haag, theater De Vaillant, Grote Markt Den Haag, De Nieuwe Kerk, Zuiderstrand theater, The Grey Space In The Middle, The Hague Teleport Hotel, The Hague Street Art, Haags Hiphop Centrum, NBL, Ableton, Hiphopinjesmoel, Jawgem, Funk and Furious, End Of The Weak, GUAP en PRTBL Scratch Society.
 
Voor het totale programma kunt u de website bekijken of de social media volgen:
www.ilovehiphop.nl
www.instagram.com/ilovehiphopfest
www.facebook/ilovehiphopfestival
https://www.youtube.com/channel/UCZ0buVA5FaTYJIbhmibpppA

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws