Aangepast zoeken

dinsdag 4 juni 2019

Parkpop Downtown neemt stelling tegen genderongelijkheid In muziek met SENA’s GIRLS (who) ROCK

Genderongelijkheid in de muziekindustrie ligt ten grondslag aan het thema van Parkpop Downtown. De kick-off van het Parkpop weekend showcased op vrijdag 28 juni de powervrouw van de nationale en internationale live scene onder de naam SENA’s GIRLS (who) ROCK. Een programmering met vrouwen in de hoofdrol, maar uiteraard een feestje voor iédereen! Het gratis toegankelijke evenement vindt plaats in het Paard en op de Grote Marktstraat, in samenwerking met ShoppingNight Den Haag.

  Parkpop Downtown -
SENA’s GIRLS (who) ROCKIn een avondvullend programma in het Paard passeren verschillende genres de revue, waarbij vrouwen de hoofdrol opeisen. Met als uitsmijter de uit Nairobi afkomstige Muthoni the Drummer Queen. Muthoni Ndonga is de ‘koningin’ van de Keniaanse urban muziekscene. Op haar laatste album ‘SHE’ brengt zij een ode aan vrouwen. “Women’s struggles have often gone unacknowledged of their sacrifices and efforts.”, aldus Ndonga. Of het nu gaat om het leveren van een onverslaanbare flow, of de rol als oprichter en CEO van de mooiste muziekevenementen van Afrika, Africa Nouveau en Blankets & Wine; Ndonga heeft duidelijk haar titulaire kroon verdiend. Bij Parkpop Downtown laat de programmering van Asezina, S10, I am Aisha, Sheila & The Kit, Muthoni Drummer Queen, Rondé, Hooverphonic en Tante Joke zien dat vrouwen in de muziekindustrie serieus genomen moeten worden.

  Parkpop Downtown en ShoppingNight Den Haag
Ook het grootste shoppingevenement van Nederland, ShoppingNight Den Haag, staat met Parkpop volledig in het teken van muziek! Op de Grote Marktstraat rijst op 28 juni een dj-toren hoog boven het winkelend publiek uit waarop dj’s van het Parkpop Downtown programma spetterende voorproefjes geven. Al swingend de binnenstad door bij ShoppingNight Den Haag; ‘Uptown Funk’ met 54 Gang, Asezina, S10, I Am Aisha en DJ Mixturess.

  Over Parkpop Parkpop
Downtown is onderdeel van het Parkpop festivalweekend. De aftrap is op vrijdag 28 juni met Parkpop Downtown. Gevolgd door Parkpop Saturday Night op zaterdag 29 juni met o.a. Skunk Anansie, Tears for Fears, Nile Rodgers & CHIC en Cypress Hill. Op zondag 30 juni viert Parkpop The Hague haar 39e editie in het Haagse Zuiderpark met o.a. Ilse deLange, Ronnie Flex & Deuxperience, Walk Off The Earth en Maan. Meer info over het Parkpop weekend: parkpop.nl.

  PARKPOP DOWNTOWN | VRIJDAG 28 JUNI 2019 Paard | Parkpop Downtown
 Prinsegracht 12, 2512 GA, Den Haag Aanvang: 19:00 – 04:00 uur

  ShoppingNight Den Haag; ‘Uptown Funk’
 Binnenstad Den Haag Aanvang: 17:00 – 00:00 uur

info Parkpop.nl

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws