Aangepast zoeken

donderdag 20 juni 2019

Nieuw zwembad in Van Tuyllpark stap dichterbij

De bouw van een nieuw zwembad is een stap dichterbij nu het college aan de raad voorstelt om dit te bouwen op het lege terrein direct naast SilverDome. Inmiddels is duidelijk welke wensen de verschillende gebruikers hebben. Ook realiseert het college hiermee de verkiezingsbelofte van alle politieke partijen in Zoetermeer.

Vele Zoetermeerse inwoners hebben duidelijk aangegeven dat zwemmen voor hen belangrijk is. In de samenspraak hebben veel verschillende gebruikersgroepen kunnen vertellen welke wensen zij hebben. Daar is in het huidige voorstel, binnen het budget, zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de watersportvereniging. Ook zijn hierin wensen voor de recreatieve zwemmers ingewilligd en is het geven van zwemles gerealiseerd. In het voorstel is onder andere opgenomen: een 8-baans 25 meter wedstrijd bad met duikplank, een doelgroepen bad, een waterspeelplaats buiten en een binnenbad waarvan het dak en de wanden open kunnen schuiven bij mooi weer.

Wethouder Ter Laak (Sport): 'Ik ben blij dat we dit voorstel aan de gemeenteraad kunnen voorleggen. Zoetermeerders spreken regelmatig hun wens uit voor een nieuw zwembad. Dit nieuw te bouwen zwembad voldoet aan alle hedendaagse eisen op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. Het is een zwembad dat past binnen een stad waar sport en recreatie belangrijk zijn voor de inwoners.'
Het voorstel van het college wordt volgende maand aan de raad voorgelegd. Na vaststelling van het voorstel door de raad wordt een definitief ontwerp gemaakt en wordt de aanbesteding van de bouw voorbereid. Volgens de planning moet het zwembad in 2022 gereed zijn.

Vervanging sporthal Driesprong

Het huidige zwembad De Driesprong is aan het einde van haar levensduur. De komst van een nieuw zwembad betekent dat De Driesprong wordt gesloten zodra het nieuwe zwembad klaar is. De sporthal en sportschool FitPoint die in De Driesprong gevestigd zijn, zullen verhuizen. Binnenkort start een technische verkenning of in het Vernèdepark een sporthal gerealiseerd kan worden.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws