Aangepast zoeken

woensdag 19 juni 2019

Festival RotterdamseKost voor het eerst in hartje zomer

Dit Rotterdamse evenement gooit het roer om

Festival RotterdamseKost is een ode aan cultureel en culinair Rotterdam. Al zes edities reist dit festival door Rotterdam. Voor het eerst in haar geschiedenis is het festival in hartje zomer: op 5, 6 en 7 juli 2019 zal het festival neerstrijken in Het Park. Een nieuwe, maar niet onbekende, locatie. In 2014 en 2015 was het festival ook in dit park naast de Euromast te vinden. 

RotterdamseKost is een driedaagse buitenkroeg, met niets dat Rotterdamse gezelligheid. Pure Rotterdamse restaurants krijgen een pop-up keuken op het terrein, waar bezoekers kunnen slurpen, schransen, kanen en knagen. Van een vette bek tot een bijzondere culinaire hap, de gehele Rotterdamse keuken is te proeven op het terrein. Culinaire deelnemers zijn o.a. icoon Hotel New York, spectaculaire nieuwkomer Three uit Hillegersberg, tweesterrenrestaurant FRED, de welbekende Hans Worst, De echte ‘Rotterdamsche’ Beren, Koffie van Ketelbinkie en zoetigheid van Koekela. De barren worden o.a. gerund door Melief Bender, De Gele Kanarie, De Pui en BOKAAL.

 Op de muzikale Line-Up sieren o.a. The Kik, die hun friends de 3J’s meenemen, Joris Lutz, Convoi Exceptional, Hermes House Band, WLDRF, Toffe Haan en Princeton. Verder kunnen de bezoekers genieten van DJ Duo DANSBAR, De KaraokeContainert (op zondag voor kids), de Jolly Photobooth en Silent Disco en nog veel meer vermaak van Rotterdamse bodem.

 De kaartverkoop is inmiddels gestart via de website. Voor een tientje heb je een dagticket (12+) te pakken. Ook is de populaire HAP-SLIK-WEG-KAART weer te koop, waarbij je met een stempelkaart op culinaire tour over het terrein gaat. Voorheen was RotterdamseKost in september op de festivalkalender te vinden. Eerdere locaties van RotterdamseKost waren in Het Park, Museumpark en het Kralingse Bos. 

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws