Aangepast zoeken

donderdag 6 juni 2019

Festival CuliNESSE: Nieuwe artiesten en culinaire line-up

Van donderdag 29 augustus t/m zaterdag 31 augustus is de negende editie van culinair muziekfestival CuliNESSE. De organisatie maakte eerder al een flinke lijst aan headliners bekend: Guus Meeuwis, BLØF, Clouseau, K’s Choice, DI-RECT, Douwe Bob, Waylon, Jett Rebel, Wulf en Davina Michelle. In dit persbericht communiceren we de artiesten voor het nieuwe DADA Podium, de CuliNESSE Sunset Kroeg en worden de deelnemende restaurants bekend.

cid:image001.png@01D5099E.546F4A00

Eerder presenteerde de organisatie de verhuisplannen: in verband met het bestemmingsplan op de oude locatie aan het noorderstrand, is CuliNESSE genoodzaakt in 2019 te verhuizen. Het festival krijgt een plek aan de zuidzijde van het Nesselande strand en het Oeverpark. Alle culinaire smaakmakers krijgen een pop-up terras op het culinaire strand. Ook het nieuwe DaDa podium, vernoemt naar Stichting DaDa, krijgt hier een plek.

De artiesten voor het DaDa podium en de Sunset CuliNESSE kroeg worden deze week bekend gemaakt: MAAN, Niels Geusebroek, Hermes House Band, Convoi Exceptional, Princeton, The Originals, Shaky Ground, Colibri en QWARK!. Ook Davina Michelle, die eerder bekend werd gemaakt, speelt op het DaDa podium.

De culinaire bezoekers kunnen hun hart weer ophalen bij de locale restaurants. In 2019 zijn o.a. Hotel New York, Restaurant Three, Restaurant FRED**, L’Italiano, Asian Glories, HIT eten & Drinken, De Hemel op Aarde, Muller&Co, De Prins van Terbregge, van S Wijn & Tapas en De Branders runnen hun pop-up restaurant op het culinaire strand.
De negende editie van CuliNESSE is bijna uitverkocht. De organisatie verwacht spoedig de laatste kaarten te verkopen. Dan zullen er alleen nog hardcopy entreetickets te koop zijn bij Shoeby Nieuwerkerk. Het is voor het eerst in de geschiedenis van CuliNESSE dat de kaartverkoop voor alle dagen gelijk loopt; ‘We denken dat dit komt door de sterke line-up, verspreid over het festival. Momenteel zijn alle festivaldagen hardlopers.’ Aldus stichting CuliNESSE.
Praktische informatie:
Wat: CuliNESSE 2019
Wanneer: 29, 30, 31  augustus 2019
Waar: Rotterdam-Nesselande 
Verwacht aantal bezoekers: 36.000
Meer informatie:www.culinesse.nl

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws