Aangepast zoeken

donderdag 27 juni 2019

Duizenden leerlingen, instructeurs en bedrijven voor tonnen het schip in door rijschool Aalbregt

Sinds gistermorgen bekend werd dat de rijschool van Ferry Aalbregt waarschijnlijk failliet is, is er een storm van verontwaardiging en woede ontstaan. Duizenden leerlingen in meerdere gemeenten zijn hun geld kwijt. Het gaat om enorme bedragen. Vele leerlingen geven aan grote bedragen van 1000, 2000 en 4000 euro kwijt te zijn. Ook schijnen er naar schatting 100 ZZP instructeurs te zijn die geen geld meer hebben ontvangen voor verleende diensten. Verder zijn er ook bedrijven waaronder het CBR dat geen examengelden zou hebben ontvangen en andere bedrijven die voor 75.000 euro of meer het schip in gaan. Het is nog niet te overzien om hoeveel verdwenen geld het precies gaat. Uitgaande van de vele berichten op social media zou het om vele tonnen euro's gaan. Een kleine optelsom van door gedupeerde genoemde bedragen kwam al uit op ruim een kwart miljoen euro.
De politie wordt platgebeld maar wimpelt de gedupeerde af met de mededeling dat het om een faillissement gaat. Meerdere gedupeerden hebben contact gezocht met advocaten. Gedupeerden proberen zich te verenigen via een Facebook groep en Whattsapp groepen. Omdat er nog veel onduidelijk is blijft er voor de gedupeerde niets anders over dan afwachten. De rijschool houder blijft behoudens een mededeling op de site van de rijschool stil. Hij geeft aan ondergedoken te zitten ivm met bedreigingen en hij zou een kogelbrief hebben ontvangen. Hij ontkende in het buitenland te verblijven.

Op de Facebook pagina voor gedupeerden bieden diverse rijscholen een auto aan zodat gedupeerden toch examen kunnen doen bij het CBR. Het CBR heeft aangegeven dat examens door kunnen gaan indien gedupeerden zelf een auto regelen. Er zijn echter ook rijscholen die tegen een verlaagd tarief hun hulp aanbieden.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws