Aangepast zoeken

vrijdag 28 juni 2019

Autobrand aan het Spreestroom in Zoetermeer

BRAND IN DE CABINE

Aan het begin van de late dienst kregen de collega's het verzoek om mee te gaan met de Brandweer Haaglanden - Kazerne Oosterheem. Op de Spreestroom zou een voertuig in de brand staan en deze zou in de buurt van de woningen staan.

Op de Spreestroom aangekomen zat de fik er al goed in en was meteen duidelijk dat het voertuig niet te redden viel. De brandweer heeft de brand geblust en meerdere woningen in de omgeving gecontroleerd op de mogelijke aanwezigheid van schadelijke stoffen. Dit als gevolg van de rook. Hier was gelukkig geen sprake van.

Een ander voertuig, die naast het brandende voertuig stond geparkeerd, heeft nog schade opgelopen als gevolg van de brand. De voertuigen zijn afgesleept door Vreugdenhil Berging BV.

De gemeente is ter plaatse gekomen voor het schoonmaken van de straat.

Wat ons opviel is dat er veel mensen aan de kant stonden te kijken en filmen waar de rook naar toe waaide. Dit was zeer zwarte en giftige rook! Blijkbaar doen mensen er alles voor om een mooi plaatje te krijgen. Doe dit gewoon niet!! Het is slecht voor de gezondheid bij een brand.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws