Aangepast zoeken

woensdag 26 juni 2019

26e Egmont Group Plenary Meeting georganiseerd door FIU-Nederland

Zoetermeer, Den Haag - De FIU-Nederland organiseert de 26ste Egmont Groep Plenaire vergadering van 1-5 juli 2019 in Den Haag. Hare Majesteit Koningin Máxima houdt donderdagochtend 4 juli een korte openingstoespraak. Zij doet dit als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA). Minister van Justitie en Veiligheid, Ferdinand Grapperhaus, houdt ook een toespraak.

De Egmont Group of Financial Intelligence Units is een internationale organisatie die bestaat uit 158 ​​financiële inlichtingeneenheden (FIU's) van over de hele wereld. Het vergemakkelijkt de uitwisseling van financiële inlichtingen, expertise en bekwaamheden ter bestrijding van het witwassen van geld, financiering van terrorisme en onderliggende ernstige criminaliteit.

Tijdens de plenaire vergadering komen de hoofden van FIU's bijeen om operationele beslissingen te nemen op basis van de aanbevelingen van het Egmont comité en werkgroepen. De plenaire vergadering biedt een gelegenheid om de relaties en het delen van inlichtingen tussen FIU's en waarnemers- en partnerorganisaties over de hele wereld verder te versterken en het Egmont Group-netwerk nog verder uit te breiden.

Ondersteuning

De Egmont Group blijft de inspanningen van zijn internationale partners en andere belanghebbenden ondersteunen om uitvoering te geven aan de resoluties en verklaringen van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, de ministers van Financiën van de G20 en de Financial Action Task Force (FATF). De organisatie kan gebruik maken van operationele ervaring om beleidsoverwegingen, waaronder anti-witwaspraktijken en financiering van terrorismefinanciering (AML/ CFT), en hervormingen te informeren.

Voorzitter

De FIU-Nederland is er trots op sinds de oprichting in 1995 deel uit te maken van de Egmont Group en dat Nederland de Egmont Group voorzitter is gedurende de afgelopen twee jaar door mevrouw Hennie Verbeek-Kusters. Meer dan 400 afgevaardigden van FIU’s over de hele wereld zullen naar verwachting de 26e plenaire vergadering bijwonen.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws