Aangepast zoeken

vrijdag 25 januari 2019

Electric Gypsies brengen ode aan Jimi Hendrix

“Hoe breng je een ode aan één van de grootste gitaarhelden?” Met deze vraag startte gitarist Armand Gabeler in 2013 het trio Electric Gypsies. Deze band zet géén imitatie neer van Jimi Hendrix, wél eren zij met hun show Jimi Hendrix is Alive, de muziek van Jimi.
Ook proberen zij de sfeer te pakken die hij live wist neer te zetten. De optredens van de Electric Gypsies kenmerken zich als energieke shows. De bandleden willen met hun show de muziek van Jimi levend houden, vooral ook voor de volgende generaties.
Naast hun shows en tours speelden The Electric Gypsies op festivals als Brielle Blues, Oerol, Welons-festival, Dijkrock, het Nijmeegse Tribute-Oost Festival en vele anderen. De oprichter en leadgitarist van de band Armand Gabeler is niet de eerste de beste. Hij speelde o.a. met Gerard Joling, Ronan Keating, Brian Adams en met Jo Cocker tijdens Bospop 2010. Hij werkte samen met vele bekende muzikanten. Naast The Jimi Hendrix Tribute speelt hij ook in andere tributes van Joe Cocker, Foo Fighters, Guns n' Roses en Pink Floyd. Het trio Electric Gypsies bestaat naast Armand, uit drummer Erwin Pronk bassist Michael Broekhuizen.
Het optreden begint vrijdag om 21.00 uur. Kaarten zijn online verkrijgbaar op www.jjmusichouse.nl en aan de kassa. Entree € 7,50.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws