Aangepast zoeken

maandag 10 december 2018

Vuurwerkshow en jongerenfeest

Ook dit jaar wordt er bij de Markt weer een spetterend vuurwerkshow georganiseerd met oud en nieuw. Op maandag 31 december om 23.45 uur is iedereen van harte welkom op de Markt om gezamenlijk af te tellen naar het nieuwe jaar. De vuurwerkshow begint om middernacht vanaf het Dobbe-eiland. De meeste horecazaken rond het Stadhuisplein zijn dit jaar ook tijdens Oud & Nieuw geopend. Na de vuurwerkshow kunt u de feestelijke avond voortzetten bij de diverse horeca gelegenheden. Jongeren kunnen vanaf de Frankrijklaan de gratis bus pakken naar het jongerenfeest LIT2019 in SilverDome.

Jongerenfeest LIT2019

Voor jongeren tussen de 16 en 22 jaar is er tijdens Nieuwjaarsnacht weer een jongerenfeest in SilverDome van 0.30 tot 6.00 uur. Wees welkom om te feesten tot in de vroege uurtjes. Feestgangers kunnen met bussen zorgeloos en kosteloos vervoerd worden van en naar het feest. Alle haltes en tijden zijn binnenkort te vinden op de facebookpagina van First Noise en op www.litnye.nl. Tijdens het jongerenfeest zijn diverse veiligheidsmaatregelen van kracht. Zo wordt bij de entree gecontroleerd op een geldig ID-bewijs en is er leeftijdscontrole in verband met het gebruik van alcoholische drank. Een blaastest kan door de beveiliging worden ingezet.

Vuurwerkvrije zones

Als gemeente vinden we het belangrijk om aan alle veiligheidseisen te voldoen en ervoor te zorgen dat de avond gezellig verloopt. Daarom worden er extra maatregelen genomen.
Vanwege de vuurwerkshow heeft de gemeente vuurwerkvrije zones ingesteld rondom het Dobbe-eiland. Het gaat om de Markt, het Marseillepad, een deel van de Londenstraat, het Stadhuisplein, Oostwaarts en Zuidwaarts. Een burgerinitiatief eerder dit jaar leidde tot uitbreiding naar 4 vuurwerkvrije natuurgebieden. In het Balijbos, het Westerpark, de Meerpolderdijk en recreatiegebied Noord Aa kunnen hondenbezitters hun viervoeter(s) vuurwerkvrij uitlaten tijdens de jaarwisseling. In de periode voor de jaarwisseling plaatst de gemeente waarschuwingsborden op diverse locaties in deze gebieden.
Team Handhaving houdt toezicht op het naleven van de vuurwerkvrije zone, ondersteund door een particulier beveiligingsbedrijf.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws