Aangepast zoeken

maandag 10 december 2018

Veel te doen en te zien in het Museon tijdens de Kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie heeft het Museon in Den Haag een aantrekkelijk programma voor jong en oud. Naast de centrale expositie ‘One Planet’, die inspiratie biedt als het gaat om de toekomst van onze planeet, vormen de tentoonstellingen ‘Reizen in de Ruimte, op weg naar een nieuwe aarde’ en ‘National Geographic The Art of Wildlife Photography’, een interessante combinatie van techniek, cultuur en wetenschap.

Reizen in de Ruimte, op weg naar een nieuwe aarde
‘Reizen in de Ruimte’ brengt bezoekers naar de wereld van ruimtevaart en wetenschap. Een wereld waarin zij zelf kunnen ontdekken welke actuele technieken en thema’s een rol spelen als het gaat om verder te kunnen leven buiten onze aarde. De expositie laat zien hoe belangrijk technologie is om de mens verder dan de aarde te laten reizen. Reizen in de Ruimte zet aan tot nadenken en inspireert: hoe ziet onze toekomst er uit en hoe kunnen wij aan een duurzamere aarde werken, maar bovenal wordt de vraag gesteld: kunnen wij in de toekomst op andere planeten leven? De tentoonstelling is te zien tot en met 1 september 2019.

National Geographic - The Art of Wildlife Photography
Vanaf 21 december is in het Museon in Den Haag de fototentoonstelling ‘National Geographic – The Art of Wildlife Photography’ te zien. Deze foto-expositie met indrukwekkende natuurfoto’s van gerenommeerde National Geographic fotografen, zoals Jim Brandenburg, Brian Skerry en Beverly Joubert, vertelt de verhalen achter de camera. De expositie is te zien tot en met 16 juni 2019.

One Planet
Dit is de centrale expositie van het Museon, die laat zien aan de hand van 17 opstellingen, gebaseerd op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, dat er inspirerende oplossingen zijn voor een eerlijke verdeling van voedsel, water en energie en voor het aanvaarden van verschillen tussen mensen. De Verenigde Naties hebben het Museon erkend als officieel partner voor het uitdragen van de inhoud en het belang van die doelen.

Mediawijsheid voor kinderen
Cinekid en het Museon hebben samen het Cinekid AppLab ontwikkeld. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud kunnen hier hun kennis vergroten en vaardigheden ontwikkelen op het gebied van mediatechnologie en mediawijsheid. Zij worden tijdens de Kerstvakantie in het AppLab uitgedaagd te leren door creatief aan de slag te gaan. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een stop-motion filmpje maken op basis van hun zelf verzonnen script of een houder in elkaar zetten om hun smartphone om te bouwen naar een virtual realitybril. Tijdens de vakantie worden er extra films vertoond in de Virtual Reality bios. Het AppLab programma is te bekijken op www.museon.nl.

Cinekid
Cinekid zet zich al 30 jaar in om de productie van kwalitatieve media voor kinderen te stimuleren, om hen actief maar kritisch deel te laten nemen aan media en ze een bijdrage te laten leveren in de creatie hiervan. Kijk voor meer informatie op www.cinekid.nl

Activiteiten
In de Kerstvakantie worden leuke extra activiteiten georganiseerd, zoals de scienceshow, het space-spel en verjaardagsfeestjes. Meer weten? Kijk op www.museon.nl.

Vrienden
Word lid van de Vereniging van Vrienden van het Museon en Omniversum en profiteer van de vele voordelen! Kijk voor informatie op www.museon.nl/vrienden

Museon, museum voor cultuur en wetenschap
Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Met zijn programma’s en tentoonstellingen wil het museum natuur, wetenschap en technologie voor iedereen toegankelijk maken. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.
 
Bereikbaar
Rondom het Museon bestaat de mogelijkheid tot parkeren, gedeeltelijk is dit gratis. Schoolbussen kunnen gratis parkeren op de speciale parkeerplaatsen.
Het Museon is per openbaar vervoer bereikbaar met tram 16 en bus 24.

Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
070 - 338 13 38

Open
Dinsdag t/m zondag
open van 11.00 tot 17.00 uur. In de schoolvakanties is het museum ook op maandag open.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws