Aangepast zoeken

donderdag 13 december 2018

Minister Ollongren bezoekt 'aardgasvrij Palenstein'

Donderdag 13 december 2018 bezocht minister Ollongren (BZK) Zoetermeer. In de oude Tango garage, die nu dient als opleidingslocatie voor studenten, kreeg zij uitleg over de wijze waarop de gemeente samen met de woningbouwcorporaties, Stedin en MBO Rijnland van Palenstein een aardgasvrije wijk wil maken.
Na ontvangst door de burgemeester en de directeur van De Goede Woning kregen diverse partijen het woord, waaronder wethouder Paalvast, Factory Zero, De Goede Woning en Merosch. Zoetermeer heeft onlangs een rijkssubsidie ontvangen ter bevordering van de energietransitie. In samenwerking met woningbouwcorporaties, Stedin en MBO Rijnland is Palenstein een 'living lab' geworden waar studenten in de praktijk kunnen zien wat erbij komt kijken om een wijk aardgasvrij te maken.
Het is dan ook geen toeval dat Palenstein het decor voor deze bijeenkomst was. 'Onze inspanningen zijn niet onopgemerkt gebleven. Er was veel interesse in de wijze waarop wij in Zoetermeer gezamenlijk bouwen aan een aardgasvrije stad.', aldus wethouder Paalvast (Energietransitie en Wonen). De Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur (RLI) overhandigde na het overleg het rapport 'Energietransitie Go' aan de minister.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws