Aangepast zoeken

maandag 17 december 2018

Gemeente wil 88 bomen omhakken aan de Werner von Siemensstraat

Zoetermeer Vooruit maakt zich grote zorgen. Zoetermeer Vooruit heeft gezien dat er een aanvraag voor een omgevingsvergunning is gedaan voor het kappen van 88 bomen ten behoeve van de aanleg van een parkeerterrein aan de Werner von Siemensstraat 1 (WB20180796 ontvangen 4 december 2018). Dit bericht verbaasd en verontrust ons ten zeerste en we hebben daarover de volgende vragen gesteld aan het college:
  • Klopt het dat er een aanvraag is ingediend om 88 bomen te kappen voor een parkeerterrein aan de Werner von Siemensstraat?
  • In de aanvraag wordt, voor zover ons bekend, niet gesproken over herplant van bomen ter vervanging van deze 88 te kappen bomen. Kan de wethouder aangeven waar, wanneer en hoeveel bomen herplant gaan worden ter compensatie van de kap?
  • Indien er niet gesproken is over compensatie van de 88 bomen, kan de wethouder dan aangeven waarom niet en of zij bereid is dit wel te verplichten aan de aanvrager.
  • Indien de herplant niet verplicht gesteld kan worden, kan de wethouder dan aangeven waarom niet.
Naar onze mening moet er in Zoetermeer herplant plaatsvinden van bomen die gekapt worden. Wij hebben er geen begrip voor als dat in dit geval niet zou hoeven. We zijn dan ook erg benieuwd naar de reactie van wethouder Groeneveld.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws