Aangepast zoeken

maandag 10 december 2018

Digitalisering ZoetermeerPas jaar uitgesteld

Het is niet gelukt om voor de start van 2019 de digitalisering van de ZoetermeerPas af te ronden. De gemeente vindt het belangrijk dat mensen de pas meteen aan het begin van het nieuwe jaar kunnen gebruiken. Voor de nieuwe digitale pas kan de gemeente dat niet garanderen. Daarom ontvangen ZoetermeerPashouders hun pas op de gebruikelijke manier, nog met de papieren cheques. De digitale pas komt er, maar dat zal zijn per 1 januari 2020.
De ZoetermeerPas is per jaar geldig. Door het werken met papieren cheques is het niet mogelijk tijdens een jaar over te schakelen op de digitale pas. Dus per 1 januari 2020. Aanbieders en pashouders krijgen op tijd bericht.

ZoetermeerPas 2019

De gemeente reikt de ZoetermeerPas 2019 uit op dezelfde manier als afgelopen jaren. Huidige pashouders waarvan de gemeente het inkomen al kan controleren, ontvangen de pas uiterlijk half januari. De overige pashouders ontvangen een brief om opnieuw de pas aan te vragen.

Belang van digitalisering

Reden voor de digitalisering is het vergroten van het gebruiksgemak voor aanbieders en pashouders. De aanbieders kunnen zelf hun aanbiedingen voor activiteiten plaatsen. Deze staan overzichtelijk gesorteerd op een nieuwe website. Pashouders kunnen op die website makkelijk zien waar ze aan mee kunnen doen. Via een eigen account kunnen ze zien waar het tegoed aan is uitgegeven en hoeveel tegoed er nog over is.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws