Aangepast zoeken

woensdag 6 september 2017

Zoetermeer verwelkomt 125.000e inwoner

Op woensdag 30 augustus 2017 is de 125.000e inwoner van Zoetermeer geboren. Philine Theresia van Luxemburg kwam ter wereld in het Langeland Ziekenhuis in Zoetermeer. Burgemeester Aptroot ging bij het gezin op kraamvisite en heeft daarbij behalve de gelukwensen ook bloemen, een knuffel en een gevulde spaarpot overhandigd. Namens het gemeentebestuur ontving Philine een oorkonde. Burgemeester Aptroot: 'Wat is Philine een mooi meisje! En het is fijn dat Zoetermeer nog steeds groeit. Jongeren die het huis uit gaan en ouderen die kleiner willen gaan wonen kiezen ervoor om in Zoetermeer te blijven. Niet voor niets geven Zoetermeerders een 8,0 voor het wonen in onze stad.'

De ouders van Philine wonen nagenoeg hun hele leven al in Zoetermeer. De grootouders en overgrootouders van Philine zijn ook enthousiaste Zoetermeerders, waardoor er inmiddels vier generaties van de familie in Zoetermeer wonen.

Moeder is opgegroeid in de wijk Rokkeveen en nadat Philine haar komst had aangekondigd hebben de kersverse ouders besloten graag weer in Rokkeveen te willen gaan wonen, helemaal gezien de leuke scholen, winkelcentra en het mooie woningaanbod.

Op basis van het aantal inwoners is Zoetermeer al enige tijd na Rotterdam en Den Haag de derde stad van Zuid-Holland.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws