Aangepast zoeken

woensdag 6 september 2017

VVD wil binnen afzienbare tijd duidelijkheid over HOM

Afgelopen donderdag heeft het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad geïnformeerd over de voortgang van de plannen voor de Holland Outlet Mall (HOM). In januari heeft de gemeenteraad onder scherpe voorwaarden het college de opdracht gegeven een samenwerkingsovereenkomst met de initiatiefnemers van het HOM op te stellen. 

Het college heeft in het voortgangsmemo aangeven dat zij nog altijd positief is over de plannen voor een outlet in de Zoetermeerse binnenstad. Maar omdat de gemeente inmiddels op de helft van het budget zit en de kosten wil beheersen terwijl er nog geen samenwerkingsovereenkomst in zicht is, pakt het college een aantal werkzaamheden pas weer op als de initiatiefnemers aangeven dat zij de benodigde stappen hebben genomen en klaar zijn voor het sluiten van de samenwerkingsovereenkomst. Tot die tijd beperkt het college de werkzaamheden tot het minimum. 


De VVD is onder de duidelijke voorwaarden rond bijvoorbeeld parkeren, verkeer en de aansluiting met de rest van de binnenstad nog altijd positief kritisch over de plannen voor de HOM. De VVD steunt de opstelling van het college nu de voortgang tegenvalt. De VVD wil wel binnen afzienbare tijd duidelijkheid over het HOM. Komt het wel of niet?!

Verder heeft het college aangegeven dat op zaterdag 9 september de eigenaren van het Woonhart een besluit zullen nemen over het vervolg van het HOM-project.  De VVD is uitermate benieuwd naar dit besluit. 
Maandag 4 en/of maandag 11 september zal door de gemeenteraad gesproken worden over de voortgang van de HOM.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws