Aangepast zoeken

maandag 11 september 2017

Subsidie inbraakbeveiliging van start

Uw huis extra beveiligen tegen woninginbraak? Dat kan nu voordelig met een subsidie van de gemeente. Als u een buitenlamp met bewegingssensor en/of een kerntrekbeveiliging op uw cilindersloten koopt, krijgt u een vergoeding van 40%. Uit onderzoek blijkt deze twee maatregelen zeer effectief zijn om een woninginbraak te voorkomen. Een kerntrekbeveiliging is een metalen plaatje dat de bewoner zelf kan aanbrengen op het bestaande cilinderslot. Hiermee kunnen inbrekers het cilinderslot niet meer uitboren.

Aanvragen subsidie

Het is belangrijk om voorafgaand aan uw aankoop, eerst een aanvraag in te dienen via www.zoetermeerveilig.nl. Zodra de gemeente de subsidie heeft bevestigd, kunt u de materialen aanschaffen. Het aankoopbedrag moet, na aftrek van eventuele kortingen in de winkel, minimaal 62,50 euro zijn. U krijgt dan 25 euro (40%) vergoed. De gemeente vergoedt maximaal 75 euro (bij aankoopbedragen van 187,50 euro en meer). U kunt via het aanvraagformulier mogelijk ook andere preventieve maatregelen vergoed krijgen. De preventieadviseur van de gemeente brengt hierover advies uit.

Verminderen woninginbraak

De gemeente heeft het thema veiligheid hoog op de agenda staan en vindt het belangrijk dat inwoners zich veilig voelen in de stad. Het is een taak van de gemeente in samenwerking met diverse partijen. Om het aantal woninginbraken te verminderen, werkt de gemeente nauw samen met politie, woningcorporaties en andere partijen in de stad. Een van de acties is deze subsidieregeling waarmee een deel van de kosten voor inbraakbeveiliging wordt vergoed.
Meer tips om uw huis te beveiligen tegen woninginbraak vindt u op www.politiekeurmerk.nl.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws