Aangepast zoeken

donderdag 14 september 2017

Nijmeegse band Juneville bij PIER32

Op donderdag 21 september is de Nijmeegse band Juneville, verbonden aan het Arnhemse platenlabel Kroese Records, te gast in Den Haag bij Pier32.  Juneville, dat zich recentelijk versterkte met drummer Thomas Calis en gitarist Pieter Klaassen, werkt momenteel aan een nieuw album waarvan in Pier32 een aantal nummers ten doop wordt gehouden.

Vorig jaar mei debuteerden de Nijmegenaren met In the Garden dat lovende recensies kreeg. Muziekblad Lust for Life, dat de plaat bekroonde met vijf sterren schreef: “De Nederpop heeft er weer een droomdebuut bij.”  Het oordeel van 3voor12 Gelderland was: “Pieter Nabbe heeft rake, emotionele nummers op de plaat gelegd en heeft zich omringd met een goed stel muzikanten die zijn liedjes van prikkelende accenten voorzien.

In the Garden is een verzameling rijk gearrangeerde liedjes ondergedompeld in melancholie en romantiek, schatplichtig aan Bryan Ferry, Nick Lowe en Nick Cave.

In Pier32 brengt de band een aantal fonkelnieuwe songs die op de nieuwe plaat zullen verschijnen. Het nieuwe werk gaat richting americana en rock, en de band laat zich nadrukkelijk meer van een geëngageerde kant horen.

Juneville bestaat uit: Pieter Nabbe: zang, Bart Spierings: slaggitaar/zang, Pieter Klaassen: leadgitaar, Thomas Dessing: toetsen/zang, Gert-Jan Brust: bas, Thomas Calis: drums/zang.

Het programma begint om 21.00 uur en toegang is gratis.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws