Aangepast zoeken

maandag 11 september 2017

Gezamenlijke controleactie RandstadRail

Op vrijdag 8 september hielden Politie Eenheid Den Haag, Wijk en Agent Samen (WAS) en team Handhaving van de gemeente Zoetermeer in nauwe samenwerking met HTM een grootscheepse controleactie in tram 3 en 4 van de RandstadRail in Zoetermeer. Ook op en rond de haltes werd gesurveilleerd. 2921 passagiers werden gecontroleerd en 78 begingen een overtreding, waarvan 60 voor het niet kunnen tonen van een geldig vervoersbewijs. Het percentage reizigers zonder geldig vervoersbewijs komt hiermee op 2,05%.

Met deze gezamenlijke actie willen de veiligheidspartners de overlast terugdringen en het veiligheidsgevoel van de inwoners en reizigers vergroten. Op de trams en ook daar buiten. Daarom maakten de teams van WAS een extra ronde in Palenstein en Buytenwegh.

Resultaten

De controleactie duurde van 14.15 tot 21.00 uur. Zo kon er ook in de drukke avondspits gecontroleerd worden. De overtredingen bestonden uit:
HTM
60 overtredingen voor het reizen zonder geldig vervoersbewijs.

Politie
9 overtredingen voor het niet kunnen tonen van een ID-kaart.

Team Handhaving
9 overtredingen voor diverse andere zaken.

Zero tolerance

De actie vond plaats op en rond de haltes van RandstadRail Zoetermeer, met de focus op de haltes Voorweg Laag en Hoog, Centrum West, Stadhuis Palenstein en Javalaan. Tijdens de controleacties voerden de partijen een zogenaamd zero tolerance-beleid door overtredingen direct te beboeten. Wat de gemeente nog meer doet aan de veiligheid in de stad is te vinden op www.zoetermeerveilig.nl.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws