Aangepast zoeken

dinsdag 19 september 2017

College gooit € 700.000 aan belastinggeld over de balk aan onderzoeken naar Holland Outlet Mall

ZOETERMEER – De SP is blij dat de plannen voor de Holland Outlet Mall nu definitief van de baan zijn. Al in januari gaf de SP aan dat de HOM een onhaalbaar en onwenselijk idee is. Nu is ook de meerderheid van de gemeenteraad tot dit voortschrijdend inzicht gekomen.

 In januari ging een meerderheid van de gemeenteraad akkoord met de verdere ontwikkeling van de HOM zonder dat er een gedegen haalbaarheidsonderzoek en business case lag. Wel zijn er toen allerlei randvoorwaarden aan de komst van de HOM gesteld. Deze randvoorwaarden zijn voor de projectontwikkelaar blijkbaar dusdanig lastig of duur, dat zij nu zelf de stekker uit het project hebben getrokken. Dit is de tweede keer dat de komst van een grootschalig Factory Outlet Center naar Zoetermeer strand. Wat de SP betreft stoot Zoetermeer zich niet driemaal aan dezelfde steen en komt er geen FOC naar Zoetermeer. 

Raadslid Lennart Feijen “Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Jammer dat daar eerst € 700.000 aan belastinggeld voor moest worden verspild. Wat de SP betreft geven we omwonenden, inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden nu duidelijkheid. De duidelijkheid dat Zoetermeer de komst van een FOC niet zal faciliteren. Nu niet, en straks ook niet.”

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws