Aangepast zoeken

donderdag 7 september 2017

23 september: Walk of Peace Zoetermeer

Het Interlevensbeschouwelijk Overleg (ILOZ), dat zich in Zoetermeer inzet voor wederzijds begrip en respect, ontvangt tijdens de Vredesweek van 16 t/m 24 september de PAX Duif voor hun activiteiten als Ambassade van Vrede. Daarnaast maakt het ILOZ kans op een extra aanmoediging van 1000 euro. Tot 20 september kan iedereen stemmen op het project van zijn keuze.
 
De PAX Duif is een initiatief van vredesorganisatie PAX, dat opvallende  vredesprojecten door het hele land een blijk van waardering wil geven. De projecten zijn mede geselecteerd door cabaretier Vincent Bijlo, Ambassadeur van PAX.

Het Interlevensbeschouwelijk Overleg (ILOZ) is een platform van vijftien kerken, vier moslimorganisaties, de joodse, baha’i-, hindoe-, humanistische en de Syrisch-culturele gemeenschappen. Het doel is om zoveel mogelijk vooroordelen weg te nemen tussen de verschillende bevolkingsgroepen die in Zoetermeer.

23 september: Walk of Peace Zoetermeer
Tijdens de jaarlijkse Vredesweek organiseert het ILOZ een maatschappelijk debat met lokale politici en een Walk of Peace, waarbij vluchtelingen die zijn omgekomen worden herdacht. De wandeling op zaterdag 23 september wordt afgesloten met een culturele manifestatie, genaamd Syrië Anders. Met de Walk of Peace staat het ILOZ stil bij de vele mensen die op de vlucht voor oorlog zijn omgekomen, en de vrede hier dus niet hebben gehaald.
 
Stemmen voor duizend euro
Een aantal van de vredesprojecten die de PAX Duif ontvangen, maakt bovendien kans op een extra aanmoediging van duizend euro. Iedereen kan tot 20 september stemmen op het project van zijn keuze. Op donderdag 21 september, de Internationale Dag van de Vrede, maakt PAX bekend wie deze extra blijk van waardering ontvangt. Flip Bakker van het ILOZ: “Met dit bedrag zouden wij in Zoetermeer een monument voor de omgekomen vluchtelingen willen oprichten. Er is al een kunstenaar uit vluchtelingenkringen bezig met een ontwerp. Wij willen dat graag ondersteunen; dit jaar wellicht met een model, volgend jaar - met voldoende budget - met een waardig monument. Die duizend euro zou daarvoor goed van pas komen.”

Kijk voor het programma van de Vredesweekactiviteiten in Zoetermeer op www.paxvoorvrede.nl/vredesweek  

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws