Aangepast zoeken

woensdag 2 augustus 2017

Overval op woning Den Haag

Den Haag - In een woning aan de Wijhestraat vond op zondagnacht 30 juli omstreeks 23:50 uur een overval plaats. Onder dreiging van geweld stalen twee overvallers de bankpas en pincode van het 41-jarig Haagse slachtoffer. De politie onderzoekt de zaak en zoekt getuigen.

Het slachtoffer meldde zelf om 01.00 uur dat twee onbekende mannen na aanbellen zijn woning binnendrongen en hem met geweld dwongen zijn pas met code af te geven. De twee droegen bivakmutsen of panty’s over hun hoofd en spraken vloeiend Spaans tegen het slachtoffer. Uit onderzoek blijkt dat om 00:22 uur bij het winkelcentrum aan de Leyweg met de gestolen pas een geldbedrag is opgenomen. Het vermoeden bestaat dat de twee overvallers direct vanaf de Wijhestraat naar het pinautomaat op de Leyweg liepen. 

Signalementen

De eerste verdachte was een donker getinte man, tussen de 25 à 30 jaar oud, 1.80 meter lang met een sportief figuur. Hij droeg een rode trui met capuchon, een grijze joggingbroek met sportieve schoenen.
De tweede verdachte was ook een donker getinte man, met een langwerpig gezicht, tussen de 20 à 25 jaar oud, 1.70 meter lang met ook een sportief figuur. Hij droeg een blauwe trui met capuchon, een grijze joggingsbroek en sportieve, lichtkleurige schoenen. Deze verdachte droeg handschoenen. 

Iets gezien? Tips?

De districtsrecherche Den Haag Zuid zoekt getuigen van de woningoveral. Hebt u iets gezien of gehoord in de nacht van zondagavond 30 juli op maandagochtend 31 juli tussen 23:45 uur en 00:30 uur in de buurt van de Wijhestraat en de Leyweg? Neem dan contact op met de districtsrecherche Den Haag Zuid via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met 0800-7000. 

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws