Aangepast zoeken

zondag 6 augustus 2017

Opening de Hof van Duivenvoorde door fotografe Sacha de Boer

Op vrijdag 8 september a.s. zal fotografe en voormalig nieuwspresentatrice Sacha de Boer het bezoekerspaviljoen Hof van Duivenvoorde officieel openen. Ter gelegenheid van dit bijzondere moment maakte zij een unieke fotoreportage in het 19de-eeuwse Engelse landschapspark van Duivenvoorde. Zij verbleef hiervoor 24 uur op het landgoed.

Paviljoen met publieksfunctie
In de Hof van Duivenvoorde, gelegen in een ommuurde boomgaard nabij het kasteel, kan het publiek vanaf 9 september terecht voor tickets & info, landgoed/museumwinkel en kwaliteitshoreca. Architectenbureau 70F architecture ontwierp een gebouw dat voldoet aan de (vereiste) typologie ‘robuuste schuur’ en tegelijk een gastvrije uitstraling heeft. Een gebouw dat ‘meebeweegt’ met de tijden van de dag. De publieksopening van het paviljoen vindt plaats tijdens het Open Monumentenweekend van 9 en 10 september.

Jaar rond genieten op Duivenvoorde
De Hof van Duivenvoorde vormt de kroon op het parkherstelplan van landschapsarchitect Michael van Gessel, dat in de periode 2011-2015 is uitgevoerd. Versterking van natuurlijke vitaliteit,  oorspronkelijke contouren en zichtlijnen en publieke toegankelijkheid waren hierbij leidend. Met de Hof Van Duivenvoorde biedt Duivenvoorde voortaan het hele jaar rond de persoonlijke gastvrijheid die past bij het bewoonde karakter van dit adellijke buiten in de drukke Randstad. Voor wandelaars, museumbezoekers, toeristen en anderen die de seizoenen in al hun veelkleurigheid willen beleven: de ontluikende natuur in de lente, het zomerse buitenleven, de kleurenpracht van de herfst en de frisse kou van de winter. Duivenvoorde biedt het allemaal! Het restaurant zal geopend zijn van dinsdag t/m zondag van 10.00-17.30 uur.

Duivenvoorde ook op zondag open
Vanaf de opening van de Hof van Duivenvoorde is het kasteelmuseum voortaan ook geopend op zondagmiddag. Er zijn dan rondleidingen om 14.00 uur, 14.30 uur (familierondleiding) en 15.30 uur.

De tentoonstelling Seasons op Duivenvoorde is nog te zien tot 29 oktober 2017. Dan sluit het museumseizoen maar zijn er nog wel de Kaarslichtrondleidingen op 2 en 3 november en Duivenvoorde in Kerstsfeer op 16 en 17 december.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws