Aangepast zoeken

woensdag 2 augustus 2017

Nieuwe stap om internetcriminelen voor te zijn

Vanaf nu kunt u zelf checken of internetcriminelen uw e-mailadres, gebruikersnamen en wachtwoorden hebben buitgemaakt. Het betreft een initiatief van de politie. "Een mooie ontwikkeling", vindt Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO. "Door deze inzet van de politie kunnen wij het internetcriminelen weer een stuk lastiger maken."

Daders worden steeds inventiever, via phishing en andere manieren proberen criminelen toegang te krijgen tot uw computer en uw gegevens daarop. Zonder dat u er meteen last van hebt, kunnen uw geheime gegevens in handen komen van criminelen.

Veilig

Door het in beslag nemen van gegevens heeft de politie nu een overzicht kunnen maken van e-mailgegevens en dergelijke die in bezit waren van criminelen. Door in te loggen op deze site (van de politie) kunt u er achter komen of uw gegevens nog veilig zijn: controleer hier of uw gegevens zijn gestolen.


De politie geeft u ook nog wat tips om veilig met uw gegevens om te gaan. Den Haan: "Ook als uw e-mailadres niet voorkomt in het overzicht is het raadzaam om regelmatig uw wachtwoorden aan te passen. Op ANBO Raad & Daad vindt u ook onze tips!" U kunt deze tips hier lezen.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws