Aangepast zoeken

woensdag 2 augustus 2017

Man (42) verwondt agent in Katwijk

Katwijk - Op zondagochtend 30 juli omstreeks 4.30 uur namen agenten een alcoholtest af bij een 42-jarige Rijnsburger in het politiebureau aan de Piet Heinlaan. Daar vernielde de 42-jarige kantoormeubilair, waardoor een agent gewond raakte. Ook schold de verdachte een agente uit. Agenten hielden de verdachte in het politiebureau aan.

Politieagenten hielden de Rijnsburger eerder die ochtend staande bij een verkeerscontrole. Omdat agenten alcoholgebruik vermoedden bij de bestuurder, namen ze de Rijnsburger mee naar het politiebureau voor een blaastest. De verdachte blies 630 Ugl en bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Verder droeg de verdachte geen legitimatiebewijs bij zich. De man was het blijkbaar niet eens met de gang van zaken en vernielde kantoormeubilair, waaraan een agent een pijnlijke voet overhield. De agent ging ter controle naar het ziekenhuis en daar bleek zijn voet gekneusd. De 42-jarige is aangehouden voor vernieling, mishandeling en belediging. In totaal deden drie agenten aangifte tegen de verdachte. De 42-jarige zit nog vast en wordt gehoord door rechercheurs.

Geweld tegen politiemensen of anderen met een publieke taak

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Alcoholcontroles

Rijden met alcohol op in het verkeer is gevaarlijk: naar schatting wordt een kwart van de verkeersdoden veroorzaakt door alcoholgebruik. De kans is groter dat een bestuurder met alcohol op een ongeluk veroorzaakt omdat de reactiesnelheid lager is, het zicht minder en iemand minder geconcentreerd is. Hoe meer iemand drinkt, hoe sterker de effecten zijn. Vanwege de gevaren die ‘met alcohol op in het verkeer’ met zich meebrengt, houdt de politie alcoholcontroles.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws