Aangepast zoeken

zondag 6 augustus 2017

1e editie ‘Keramiek in ’t Park!’

Hou je van klei en keramiek? Kom dan op 20 augustus zeker naar het Nicolaaspark aan de Dorpsstraat in Zoetermeer. Daar vindt namelijk de allereerste editie van ‘Keramiek in ’t Park’ plaats. Ruim vijftig standhouders tonen en verkopen kunst- en gebruiksvoorwerpen van keramiek en producten om zelf mee aan de slag te gaan. De diversiteit is groot!

In veel steden in Nederland vinden er in de zomer keramiekmarkten plaats, maar in Zoetermeer nog niet! Daar brengen de organisatoren: Terra Art Projects en keramisten Hetty Arens en Vera Zegerman nu verandering in. TERRA en de keramisten organiseerden in het verleden ook KERA-MIX en vonden het tijd voor een nieuwe uitdaging. Zij vertaalden hun ervaringen met het organiseren van en het deelnemen aan diverse markten naar een eigentijdse keramiekmarkt in het hart van de stad. “Het is een plek met een heerlijk sfeertje”, vertelt Vera. “Midden in de stad, maar toch tussen de bomen, in het gras en met uitzicht op het water.”

De deelnemers die werden geselecteerd, zijn op kwaliteit beoordeeld door een deskundige commissie. Zij komen uit heel Nederland en uit België. Er worden unieke gebruiksvoorwerpen van keramiek aangeboden zoals kommen, schalen, vazen en serviezen. Ook echte eyecatchers voor het interieur zijn er volop te vinden. Figuratieve beelden zoals dier- en mensfiguren en abstracte (wand)objecten van bijvoorbeeld porselein.

Klei, demonstraties en lekker eten!

Ben je nieuwsgierig hoe objecten van keramiek worden gemaakt? Tijdens de markt zijn er diverse demonstraties. Ben je zelf keramist of heb je ambities? Kom dan naar de stands van KLEI, de SBB, de NVK of Keramikos. Hier worden boeken en magazines verkocht en krijg je informatie over cursussen. Ook worden er klei, glazuren en hulpmiddelen aangeboden om zelf mee aan de slag te gaan. Voor de lekkere trek kun je terecht bij de foodtrucks van TOOST, die heerlijke gerechtjes en snacks verkopen.

Datum: 20 augustus 2017
Tijd: 11-17 uur
Locatie: Nicolaaspark, Dorpsstraat 12 (achter de locatie van TERRA)
Toegang gratis

Website: www.keramiekinhetpark.nl

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws