Aangepast zoeken

maandag 10 juli 2017

Zomeravondwandeling in de Natuurtuin

Houdt u ook zo van wandelen in het avondzonnetje? Wandel dan eens mee met de gratis zomeravondwandeling in de Natuurtuin! Donderdag 13 juli gaat de eerste zomeravondwandeling onder begeleiding van een natuurgids van start. Komt u ook? De wandeling start om 19.00 uur bij 't Westpunt in het Westerpark en duurt ongeveer een uur.

De Natuurtuin staat volop in bloei met zomerbloeiers zoals de margrieten die op de dijk staan en peen. Trilgras bloeit en onder bomen staat dagkoeksbloem. Vlinders fladderen van bloem naar bloem en libellen scheren over het water of over het land. Dankzij de op kleine schaal aangelegde landschappen zoals bijvoorbeeld het poldertje, het griend, de akkertjes komen er veel verschillende planten in de Natuurtuin voor. Die trekken weer insecten, vogels, en kleine zoogdieren aan en zorgen dus voor een grote biodiversiteit.

Gratis

U bent van harte welkom om mee te lopen en de deelname is gratis. Honden mogen niet mee in de Natuurtuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de Natuurtuin helaas minder goed toegankelijk. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door. Voor groepen en andere belangstellenden is tegen een kleine vergoeding mogelijk op andere dagen een rondleiding aan te vragen.

Informatie

Voor informatie en aanmelding voor een groepswandeling en meehelpen met de werkzaamheden in de Natuurtuin, stuur dan een e-mail naar info@vriendennatuurtuinzoetermeer.nl. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de tuin, dan kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief. Meer informatie vindt u ook op www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws