Aangepast zoeken

donderdag 20 juli 2017

Verwarde bewoner aangehouden bij woningbrand Delft

Delft - De brandweer heeft woensdagochtend 19 juli bij een hevige brand in een flatwoning aan de Bikolaan een 25-jarige verwarde bewoner van de galerij gehaald. De politie hield hem aan vanwege zijn mogelijke betrokkenheid bij het ontstaan van de brand in zijn woning. De woning brandde volledig uit.


De hulpdiensten kwamen rond 05.30 uur bij de flat aan waar op dat moment in de woning op de derde en vierde woonlaag een brand woedde. Op het dak van het trappenhuis, aan de voorkant van de brandende flat, stond een man die later de bewoner bleek te zijn. Hierna klom hij zelf van het dak af de galerij op bij de brandende woning. ‘Daar hebben wij hem weggehaald vanwege de grote hitte van de vlammen’, vertelt brandweerwoordvoerder Tom Kievit.

Ambulancepersoneel controleerde een aantal bewoners of zij mogelijk rook hadden ingeademd. Niemand van hen hoefde voor verder onderzoek naar het ziekenhuis.


Omdat de bewoner veel rook had ingeademd, werd hij met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Na het medische onderzoek mocht de verdachte het ziekenhuis verlaten en brachten agenten hem over naar het politiebureau. Hier wordt hij door de recherche verhoord.


Doordat omliggende woningen door de brand rook- en waterschade opliepen, kan een aantal bewoners tijdelijk niet terug naar hun woning. Woningcorporatie Vidomes helpt deze bewoners bij het vinden van vervangende woonruimte.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws