Aangepast zoeken

donderdag 20 juli 2017

Timetable Rotterdam Unlimited bekend

De timetable van het diverse programma op 25 t/m 29 juli is bekend gemaakt. Het centrum van Rotterdam wordt omgetoverd tot het middelpunt van culturele diversiteit. Dit wordt gevierd met kunst en cultuur, dans, muziek en special acts! Dinsdag trappen we af met de band Mariachi Reloaded en komt er hoog bezoek... Op woensdag 26 juli kunnen de kinderen hun ei kwijt bij de interactieve voorstellingen op Schouwburgplein terwijl er op de Markthal en Stationshal genoten kan worden van heerlijke bachata en merengue. Op donderdag 27 juli start er in samenwerking met The Hang-Out 010 een programmering met als thema gender- en seksualiteit. Op vrijdag 28 juli is er weer een spectaculaire editie van de Battle of Drums op het Hofplein en eindigt Rotterdam Unlimited met de wel bekende Zomercarnaval Straatparade en live-optredens op 29 juli. Er zijn nog veel meer optredens in de vijf dagen van het diverse evenementen, bekijk hierde gehele timetable. 
Feestelijke opening van Rotterdam Unlimited
Over twee weken is het zover, Rotterdam Unlimited 2017! De opening wordt gelijk op z'n Caribisch gevierd met de Mariachi Reloaded band, (bijna) levensechte giraffen en hoog bezoek van de Zomercarnaval Queen van 2017! Het festijn gaat van start op dinsdag 25 juli om 15:00u bij de Centrale Bibliotheek Rotterdam en zal vanaf dan hartje Rotterdam op zijn kop zetten tot zaterdag 29 juli. Bekijk hierde timetable en mis niks van het spektakel! 
Latin-ster treedt exclusief op tijdens Rotterdam Unlimited 
Na vele hits, samenwerkingen met onder anderen wereldsterren als Akon en Mohombi, en meer dan een miljard views met zijn laatste hit 'Picky', komt latin-ster Joey Montana eindelijk naar Nederland. En wel exclusief naar Rotterdam Unlimited! Kom alvast in de stemming en luister naar zijn lekkerste hits op zijn eigen Vevo kanaal
RU's kinderprogramma 
Woensdag 26 juli is helemaal bestemd voor de kids. Er is een Interactieve voorstelling over de beroemde Afrikaanse Spin Anansi en over zijn reis naar het westen. Ook worden de kinderen meegenomen in de muzikale wereld van BoomwhakalaaDe voorstelling zit vol sketches en Caribische liedjes waarbij je niet stil kan zitten.
Aanstormend talent Jaskelis op Rotterdam Unlimited
Programma Rotterdam Unlimited heeft nog een wijziging ondergaan: Monta & The Mother Grooves zullen helaas niet spelen op vrijdagavond om 18.00 uur op het Schouwburgplein. Zij zullen worden vervangen door aanstormend talent JASKELIS!  Heerlijke hiphop beats en loungy, latin sferen, met daarbovenop Jaskelis’ heerlijke stem, de ultíeme wijze om je Rotterdam Unlimited-avond af te trappen.
Alida Dorst creëert hiphop parade 
Op 29 juli neemt kunstinstelling TENT voor de derde keer deel aan het Rotterdamse Zomercarnaval. Voor deze editie maakt choreograaf Alida Dors een parade geïnspireerd op de rol van dans in Afro-Caribische begrafenisstoeten en verbindt dit met hiphop om zo culturele tradities voort te zetten. 
Rotterdam Unlimited presents: FRESH - The Culture Edition
Rotterdam Unlimited is bij uitstek het festival van verbinding. Daarom heeft Rotterdam Unlimited de handen ineen geslagen met The Hang-Out 010. Gezamenlijk organiseren zij diverse activiteiten, waaronder een Young Talent Stage, The Wizard of Cunt - Kiki Function Vogue Ball en deze editie van het Hangout-010 debat programma FRESH. Jong talent met verschillende culturele – en spirituele achtergronden, gender of seksuele diversiteit zullen optreden  tijdens het Young Talent Stage op het Schouwburgplein zaterdag 29 juli; de jongeren van The Hang-Out worden daarbij ondersteund door hun vrienden en straight allies. Tijdens The Wizard of Cunt - Kiki Function is vogueing your thing en FRESH – donderdag Rotterdamse Schouwburg donderdag 28 juli! - staat in het teken van cultuur en seksuele en genderdiversiteit en heeft toffe sprekers en optredens met betrekking tot dit thema. De line-up is amazing! We hebben talks van Suus te Braak (Coming In) en Rae Parnell (queer activist). Het entertainment is in handen Amna Durrani(spoken word) en van onze huis spoken word artieste & the allways FRESH Naomi Veldwijk. Later zal nog een suprise act bekend gemaakt worden!
Muzikale wereldreis met mps Pilot
mps Pilot is een van Nederlands bekendste Tropical/world bass dj’s en producers. Als geen ander weet hij  wereldwijde elektronische stijlen en traditionele genres samen te laten komen tot een heerlijk muzikaal geheel. Zijn optredens brengen over de hele wereld: hij draaide zowel in afgelegen woestijngebieden als in grote wereldsteden. Ook brengt hij een bezoek aan Rotterdam op 29 juli tijdens Rotterdam Unlimited!
© Jeancarlo Nunes Dos Anjos
Geneitha Russell gekroond tot Zomercarnaval Queen 2017
Afgelopen zaterdag kwam de strijd om de kroon en de felbegeerde titel 'Zomercarnaval Queen' ten einde.  Tijdens de Queen Election op 15 juli ging de stem van de jury en de publieksstemmen uit naar Geneitha Russell en is zij gekroond tot Zomercarnaval Queen 2017.  Zij zal op de eerste praalwagen de straatparade leiden en ons (inter)nationaal vertegenwoordigen. Het belooft een weer een kleurijk spektakel te worden op zaterdag 29 juli!
De Zomercarnaval schoen is eindelijk binnen!
Mascolori heeft 50 paar Zomercarnaval schoenen laten maken dus wees er snel bij om deze schoenen te kunnen dragen tijdens Rotterdam Unlimited!  Of natuurlijk op een ander zonnig moment. Ga naar de Mascolori Store of shop ze online! Wees snel want voordat je het weet zijn ze op! 
Reis met korting naar Rotterdam Unlimited!
Kom je op vrijdag 28 of zaterdag 29 juli met de trein naar Rotterdam Unlimited, koop dan online je Rotterdam Unlimited Retour. Dan reis je met 20% korting naar Rotterdam. Je stapt uit op Rotterdam CS en binnen enkele stappen sta je dan middenin Rotterdam Unlimited. Klik hier voor de treinkaartjes met 20% korting!
YESS! LATIN WEEKENDER!!
 Latin Weekender, het leukste latin evenement van Nederland, gaat door!  Van 6 t/m 9 oktober 2017 zal Center Parcs Limburgse Peel tot een tropisch zomerparadijs  worden omgetoverd. Vier dagen gevuld met de lekkerste salsa, bachata, kizomba, latin pool party en nog veel méér! Het perfecte weekend voor alle latin liefhebbers.
Info & boeking: www.latinweekender.com
Rotterdam Unlimited 
Wanneer:                      25 t/m 29 juli
Waar:                            Binnenstad Rotterdam
Minimale leeftijd:          Alle leeftijden

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws