Aangepast zoeken

donderdag 20 juli 2017

Rondleiding in de Natuurtuin Zoetermeer op zondag 23 juli

Op zondag 23 juli kunt u meedoen aan de  rondwandeling in de natuurtuin. Deze gratis  wandeling start om 14.00 uur bij 't Westpunt in het Westerpark. De excursie die onder leiding van een natuurtuingids staat , duurt ongeveer een uur. Veel late zomerbloeiers planten staan in bloei zoals de spirea en de wilde pen maar ook de nog steeds bloeiende beemdooievaarsbek geeft mooie kleuraccenten. De lijsterbes begint al te kleuren.  Maar vooral de hoog opgaande begroeiing kenmerkt de Natuurtuin op dit ogenblik heel sterk.

Voor hen die sinds een paar maanden niet in de natuurtuin zijn geweest moet de tuin een grote verrassing zijn. Na de openheid van het voorjaar zorgt nu de hoge begroeiing voor een opvallende beslotenheid. Zo staat het riet metershoog op sommige plaatsen. Het griend is een ondoordringbare groene wildernis geworden die alleen toegankelijk is dankzij de vlonders. De kleine bospaadjes lijken alsof ze door een “donker bos” slingeren. Kinderen zijn er gek op.
De deskundige natuurtuingidsen van de Vrienden van de Natuurtuin geven deskundige toelichting over alles wat groeit, vliegt en kruipt…. Zij laten zien welke landschappen ooit in onze omgeving voorkwamen en die nu in miniatuur in de Natuurtuin terugkomen, zoals de veenplas.

Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is uiteraard welkom. Honden mogen niet mee in de tuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de tuin helaas minder goed toegankelijk. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door. Kinderen zijn meer dan welkom!

Voor groepen en andere belangstellenden is het mogelijk om tegen kleine vergoeding op andere dagen een rondleiding te krijgen.  Voor informatie en aanmelding voor een groepswandeling en meehelpen met de werkzaamheden in de natuurtuin, neem contact op via info@vriendennatuurtuinzoetermeer.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de tuin dan kunt u aanmelden voor de nieuwsbrief. Meer informatie vindt u ook op www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws