Aangepast zoeken

maandag 3 juli 2017

Getuigenoproep nachtelijke beroving van Tuyllpark Zoetermeer

Zoetermeer - Een groep van twaalf jonge mannen heeft in de nacht van zondag 2 juli in het van Tuyllpark twee jongens beroofd. De twee werden daarbij bedreigd en mishandeld. De politie zoekt getuigen.
De slachtoffers, twee 15-jarige jongens uit Vleuten liepen om 03.15 uur met een groep vrienden toen zij bij de blokhut in de van der Hagenstraat werden aangesproken door een andere groep jongens. De twee waren met hun vrienden vanwege een feest naar Zoetermeer gekomen en wilden nu terug richting het station. De groep liep een stuk met de jongens op om hen de weg te wijzen. In het van Tuyllpark, sloeg de sfeer om. De twee jongens werden door een jongen uit de groep met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bedreigd. Ze werden geschopt en geslagen en moesten verschillende persoonlijke eigendommen afgeven. Daarna renden de verdachten weg in de richting van de Fokkerstraat. De twee slachtoffers zochten meteen hulp bij de beveiligers van een sportaccommodatie aan de van der Hagenstraat. Zij waarschuwden de politie die de omgeving afzocht, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen. Een van de slachtoffers werd door de EHBO bij de beveiliging behandeld.

Signalementen
De groep bestond uit ongeveer twaalf jonge mannen met een donkere huidskleur, in de leeftijd van 15 tot 18 jaar.


Een verdachte heeft kort kroeshaar, in zogenaamde waves. Hij heeft een gezet postuur en is ongeveer 1.75m lang. Hij was gekleed in een grijze broek, een donkerkleurige jas met daaronder een zwart shirt met printmotief. Hij had witte, lage Nike Air Force gympen aan.


Een verdachte was gekleed in een rood vest en een zwarte broek met gaten. Hij heeft een dun postuur en is ongeveer 1.80m lang. Zijn zwarte haar is kort aan de zijkant en gekruld bovenop zijn hoofd. Hij had een zilverkleurige oorbel in zijn linkeroor.

Een verdachte had lang, steil haar en droeg een groen trainingsjack. Hij had een zwart Louis Vuitton tasje bij zich.

Van twee andere verdachten is bekend dat zij kort zwart haar hebben en gekleed waren in een donker gekleurd North Face jack en een zwart Nike jack.


Getuigenoproep
Op het moment van de beroving waren in de omgeving enkele feesten aan de gang. Mogelijk hebben bezoekers of voorbijgangers iets gezien dat voor het onderzoek van de recherche van belang kan zijn. Heeft u informatie? De recherche Zoetermeer komt graag met u in contact via 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws