Aangepast zoeken

donderdag 20 juli 2017

DeScorpio's Column: Onnodig zakelijke mensen

Onnodig zakelijke mensen. Ik krijg er de bibbers van.
Zelf heb ik dagelijks veel telefonisch en e-mail contact met allerlei verschillende mensen.
Ik kan mij zeer goed aanpassen aan het niveau van mijn gesprekspartner, qua inhoud, maar ook qua taalgebruik.

Maar soms vind ik dat ik dat niet hoef. Soms vind ik dat ik gewoon mezelf kan zijn. Dat de situatie niet serieus genoeg is om de zakelijke blaaskaak uit te hangen.
Is mijn gesprekspartner op dat moment nog steeds onnodig zakelijk, verziekt dat goed mijn humeur.

Voorbeeld? Ok, doen we!

Na de jaarlijkse afrekening van mijn stookkosten moest ik een bedrag bij betalen. Dat is te begrijpen, omdat je soms nu eenmaal meer stookt dan vooraf gepland. Ik stuurde keurig een e-mail naar de desbetreffende instantie, waarin ik vroeg om een betaling in termijnen.  
Op die mail is nooit gereageerd door het bedrijf, herinneringen heb ik nooit ontvangen en zodoende ben ik het helemaal vergeten. Stom van me.
Gisteren trof ik een envelop in mijn brievenbus aan, afkomstig van een deurwaarder.

Ik scheurde de envelop open en explodeerde haast van woede. 70 euro extra kosten!? Terwijl zij degenen zijn die nooit op mij hebben gereageerd.

De volgende ochtend belde ik hen om te vragen hoe dit zo is gekomen.
Geloof het of niet, maar het arrogante stuk vreten aan de andere kant van de lijn wilde niet eens met mij praten. Ze zei dat het in handen van de deurwaarder was en dat ze mijn mail nooit heeft ontvangen.

Ja hoor, dacht ik, het is goed met je. Ik stuur soms wel 400 mailtjes per week. Ze komen allemaal aan, maar toevallig is dat ene mailtje nooit bij je aan gekomen? Sorry, maar zo goedgelovig ben ik niet. Ze zat me dus gewoon in de zeik te nemen.

De deurwaarder was gelukkig een stuk vriendelijker en bijzonder behulpzaam. De rekening is betaald en het probleem is opgelost.
Toch heb ik een zure smaak in m’n mond van de manier waarop het is gegaan. Ik voel me behandeld als de eerste de beste wanbetaler.

We wonen met z’n allen op dezelfde planeet. Meningsverschillen, zelfs ruzies, zijn te verwachten. Maar onnodig elkaar het bloed onder de nagels vandaan halen en expres dwars zitten, waarom moet dat nu?
We maken het elkaar zo verschrikkelijk moeilijk en creëren problemen waar die er helemaal niet waren. Waarom!? Omdat we uit het oog zijn verloren wat nu echt belangrijk is?

Of misschien zit ik er wel naast en is geld belangrijker geworden dan de normale interactie tussen twee mensen. Misschien ben ik naïef, te zacht, teveel gefocust op mensen en mensen-dingen. 

Misschien moet ik meer zijn zoals anderen. Over lijken gaan en alles doen om een slaatje te slaan uit andermans fouten en verdriet. Net zoals dat stomme bedrijf en die weinig sociaal onderlegde medewerker.

Ik hoop dat ze stikken in mijn geld.

Lou DeScorpio

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws