Aangepast zoeken

donderdag 20 juli 2017

Dankzij VVD verbeteringen mobiel netwerk Oosterheem op komst

De VVD is blij dat providers bezig zijn om het mobiele netwerk in Oosterheem te verbeteren. KPN en Vodafone erkennen dat hun mobiele ontvangst in Oosterheem en Noordhove onvoldoende is. Zij willen dat zo snel mogelijk verbeteren. Vodafone is zelfs bezig met een tijdelijke zendmast. Dit blijkt uit gesprekken van wethouder Rosier (VVD) met de telefoonaanbieders. Rosier voerde gesprekken naar aanleiding van vragen van de VVD Zoetermeer.


VVD-fractievoorzitter Jan Iedema: “Dankzij ons onderzoek is het college in actie gekomen. En met succes zo lijkt het. Ik ga er vanuit dat KPN en Vodafone nu snelheid maken met het verbeteren van de ontvangst.”

Vorig jaar ontving de VVD-fractie klachten over de zeer slechte mobiele ontvangst in de wijk Oosterheem. Daarom startte de fractie een onderzoek naar de omvang van de problematiek in Oosterheem. Meer dan 100 mensen deden mee aan een enquête of reageerden via sociale media. Een grote meerderheid vindt het bereik in Oosterheem onvoldoende zo bleek uit het onderzoek.

Naar aanleiding van het onderzoek vroeg de VVD-fractie het college actie te ondernemen. Inmiddels heeft wethouder Rosier met de drie grootste telefoonaanbieders gesproken. Een definitieve oplossing lijkt dichtbij.
KPN en Vodafone geven toe dat de dekking in Oosterheem onvoldoende is. Vodafone erkende dat dit ook geldt voor delen van de wijk Noordhove. Beide aanbieders willen graag de bereikbaarheidsproblemen oplossen en hebben al contacten met pandeigenaren voor het plaatsen van zendmasten.

Vodafone wil zelfs vaart maken en een tijdelijke mast plaatsen langs de Oostweg (aan de westelijke rand van het bedrijventerrein Zoeterhage). De vergunningaanvraag hiervoor is inmiddels ingediend.

“In de gesprekken werd duidelijk dat KPN en Vodafone werk maken van betere ontvangst in Oosterheem en Noordhove. Dat is ook hard nodig voor de bewoners en ondernemers in deze wijken.” aldus wethouder Rosier (VVD).  

T-Mobile geeft aan dat de dekking in Oosterheem voldoende is. Toch wil T-Mobile haar netwerk in Zoetermeer versterken en is daarom op zoek naar nieuwe plekken om hun antennes te plaatsen (o.a. in Meerzicht en Centrum).

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws