Aangepast zoeken

maandag 19 juni 2017

Zoetermeer gaat werken volgens Retailagenda

Het gemeentebestuur van Zoetermeer gaat met ingang van 1 juli 2017 werken volgens de kerntaken van de nationale Retailagenda en de RetailDeals van het ministerie van Economische Zaken. Het college wil op die manier blijven werken aan een sterke retailsector in Zoetermeer en de regio. Daarnaast gaat de gemeente opzoek naar mogelijkheden om kansrijke winkelgebieden verder te clusteren en te versterken. Onderdeel van de verkenning vormt ook de mogelijke transformatie of sanering van bestaande kansarme winkelmeters. Zoetermeer handelt hiermee conform de breed gedragen ambitie van het Rijk en de Provincie Zuid-Holland.

Margreet van Driel, wethouder economie, wil niet langer wachten om de RetailDeal te tekenen. 'We zijn nog in gesprek met het ministerie, maar de ontwikkelingen in de detailhandel staan niet stil. Het is van belang om als gemeente snelheid te blijven maken om de aansluiting te behouden op de veranderingen binnen de retail.” Ook Marc Rosier, wethouder stedelijke ontwikkeling, verkeer en vervoer wil vaart blijven maken: “De zichtbare vernieuwingen in het Stadshart, met zo'n 10 miljoen bezoekers per jaar, zijn een goed voorbeeld hoe je een winkelgebied kunt versterken. Maar behalve investeringen is ook innovatie nodig om het potentieel van andere gebieden, zoals het Woonhart en Dorpsstraat en wijkwinkelcentra, te blijven benutten.'

Kerntaken voor bevordering gezonde detailhandel

Zoetermeer start nog dit jaar met de actualisering van de Visie Binnenstad. Dit wordt wederom gedaan met ondernemers, bewoners en vastgoedeigenaren. De gemeente kiest ervoor om te blijven investeren in haar 4 belangrijkste winkelgebieden in de Binnenstad (Stadshart, Dorpsstraat, Dobbegebied en Woonhart) om ze ook in de toekomst aantrekkelijk te houden en in te spelen op de veranderende consumentenbehoefte. Ook buiten het centrum wordt hard gewerkt om de detailhandel gezond te houden. In Zoetermeer heeft elke wijk een wijkwinkelcentrum voor dagelijkse en niet-dagelijkse aankopen, waarvan er recentelijk een aantal zijn opgeknapt. Als lid van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRHD) werkt Zoetermeer volgens de afspraken van de regionale Detailhandelsagenda.
De gemeente is nog in overleg met het ministerie van Economische Zaken over de ondertekening van de RetailDeal.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws