Aangepast zoeken

zondag 4 juni 2017

Zoetermeer en vastgoedeigenaren tekenen voor verdere ontwikkeling Dutch Innovation Park

Vijf vastgoedeigenaren tekenden met De Haagse Hogeschool en de gemeente Zoetermeer op 1 juni een overeenkomst voor de doorontwikkeling van Dutch Innovation Park. Op het Zoetermeerse ICT-park richten bedrijven en het onderwijs zich vooral op cyber security, e-health, e-mobility en big data-onderzoek. De samenwerkende partijen spraken donderdag 1 juni met elkaar af om het gebied nog aantrekkelijker te maken voor ICT-studenten, bedrijven en onderzoeksinstellingen.
Dutch Innovation Park heeft namelijk alles in zich om uit te groeien tot een modern campusgebied: er is een bloeiende Dutch Innovation Factory allerlei IT-evenementen, unieke IT-opleidingen van de Haagse Hogeschool met meer dan 500 studenten, zo’n 20 technologiebedrijven en ruim 10 startups. Op het park is ook de Big Data Innovatiehub gevestigd, het regionale onderzoekcentrum voor maatschappelijke en MKB-vraagstukken. En op de Dutch Tech Campus -een deelgebied van het park- zijn internationaal bekende bedrijven gevestigd, zoals Siemens en Teleplan.

Zoetermeer als magneet

Op het park lopen mensen van bedrijven en van het onderwijs makkelijk bij elkaar naar binnen. En met resultaat: het onderwijs is meer afgestemd op de vraag van het bedrijfsleven en studenten vinden zo makkelijk interessante stageplaatsen en mooie banen in Zoetermeer. Omdat er nu ook (studenten-) woningen komen en meer onderwijs, groen, parkeerruimte en betere voorzieningen gaat het Dutch Innovation Park een magneet worden voor nieuwe bedrijven, banen en talent.

Concreet aan de slag

Burgemeester Aptroot: 'Door samen te werken met ondernemers en het onderwijs ontstaat er iets heel moois! Vier jaar geleden begonnen we samen met het onderwijs en het bedrijfsleven met de ontwikkeling van de Dutch Innovation Factory. Dit succes bouwen we nu uit over het hele Dutch Innovation Park.' De partijen willen zo snel mogelijk concreet aan de slag. Ze spreken af om voor het einde van dit jaar een uitvoeringsplan voor de korte en langere termijn klaar te hebben. Alles wat tussentijds kan verbeteren wordt opgepakt.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws