Aangepast zoeken

zondag 11 juni 2017

Warenmarkt verhuist naar Marseillepad

De warenmarkt verhuist zaterdag 10 juni naar het Marseillepad, dat langs de Dobbe ligt en aan de Markt grenst. Met deze verplaatsing wil de gemeente zorgen voor meer bruis op de Markt. De nieuwe plek is een volwaardige marktlocatie, die daarnaast de verbinding tussen het Stadshart, via de Dobbe en de Nicolaasbrug, naar de Dorpsstraat versterkt.

Elk jaar vinden er diverse evenementen plaats op de Markt, waaronder het Bevrijdingsfestival en Culinair Zoetermeer. Dit soort festiviteiten zorgen voor meer gezelligheid en bruis in het stadscentrum. Daarom heeft de gemeenteraad besloten dit terrein nog meer in te zetten voor evenementen in Zoetermeer. Wanneer er een evenement plaatsvond op de Markt op zaterdag, verplaatste de warenmarkt zich al naar het Marseillepad. Het winkelend publiek ervaarde dit als een prettige locatie. Vanaf 10 juni wordt dit de vaste standplaats van de warenmarkt.

Bereikbare en volwaardige locatie

Het Marseillepad is een bereikbare, zichtbare en volwaardige marktlocatie, met alle voorzieningen die de warenmarkt nodig heeft. De opstelling wordt knusser en de looprichting is voor bezoekers prettiger. Daarnaast kunnen meer evenementen op de Markt de toeloop naar de zaterdagmarkt versterken. Ook versterkt de zaterdagmarkt de verbinding tussen het Stadshart, via de Dobbe en de Nicolaasbrug naar de Dorpsstraat. Een meerderheid van de marktkooplieden bleek voorstander te zijn van deze permanente verplaatsing. Na een jaar evalueert de gemeente samen met de marktkooplieden hoe deze nieuwe plek bevalt.

Het grootste gedeelte van de warenmarkt verhuist vanaf 10 juni naar het Marseillepad. De komende tijd zullen de voorzieningen voor de warenmarkt worden aangebracht op het Marseillepad. De kramen van het Zuidwaarts gaan gefaseerd over en staan uiterlijk 1 juli op de nieuwe locatie. Op die zaterdag opent wethouder Margreet van Driel (Economische Zaken) om 9.30 uur officieel de warenmarkt op de nieuwe locatie. De komende tijd zijn er diverse acties om bezoekers naar het Marseillepad te leiden.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws