Aangepast zoeken

vrijdag 16 juni 2017

VVD vindt € 75000 voor verplaatsing kunstwerk slecht plan

De VVD Zoetermeer wil geen belastinggeld gebruiken om het kunstwerk ‘Zuccaia’ naar het stadhuis te verplaatsen. Het college stelt voor om €75.000 te gebruiken voor de plaatsing van het kunstwerk dat nu in de opslag staat. Volgens de VVD is dit verspilling van belastinggeld. Het geld kan volgens de liberalen beter terug worden gegeven aan inwoners.

Het bedoelde kunstwerk heeft vroeger in het stadhuis gehangen, maar is al jaren geleden verbannen naar de opslag. “Als de gemeente investeert in kunst, mag dat wel wat verstandiger. Maar liefst €75.000 is heel veel geld om aan de plaatsing van slechts één werk uit te geven. Dit geld kan veel beter besteed worden, bijvoorbeeld aan veiligheid of lagere belastingen. Bovendien heeft een aantal bestaande kunstprojecten van wethouder Paalvast al structurele tekorten. Er moet veel beter worden gelet op het geld binnen de portefeuille cultuur. Dit is echt verspilling!” Aldus Duco Mülder, raadscommissielid VVD Zoetermeer.
In de perspectiefnota stelt het college voor om €75.000 te gebruiken om het kunstwerk ‘Zuccaia’ van Gilardi te verplaatsen van de opslag naar het stadhuis. De VVD wil dit plan in het voorjaarsdebat tegenhouden.


“Al eerder vroeg de VVD aan wethouder Paalvast om dekking te vinden voor de bestaande tekorten. Terwijl deze tekorten niet zijn opgelost, stelt het college nu wel voor om in totaal €150.000 te investeren in kunst op het stadhuis. Let wel, er wordt niet eens nieuwe kunst gekocht. Het geld wordt met name gebruikt om de bestaande kunst te verplaatsen. Er zijn vast goedkopere manieren te bedenken om het stadhuis te decoreren.” 

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws