Aangepast zoeken

dinsdag 6 juni 2017

Uitbreiding begraafplaats Hoflaan officieel geopend

De uitbreiding op de begraafplaats Hoflaan aan de Buytenparklaan in Zoetermeer is op 31 mei officieel geopend.

Onder het toeziend oog van genodigden, waaronder aannemers en werknemers van de gemeente die zeer betrokken zijn geweest bij de realisatie van deze uitbreiding, heeft wethouder Rosier samen met de beheerder van de begraafplaats de laatste boom aangeplant. Hiermee is een project van zo'n 3 jaar afgerond en is de uitbreiding open voor publiek. Medio juli zal de uitbreiding in gebruik worden genomen.

Naast deze uitbreiding is ook het volledige entreegebied vernieuwd en is er een nieuwe brug aangelegd die het nieuwe entreegebied verbindt met het oude deel van de begraafplaats. Op het oude deel is de urnenmuur, het zogenaamde columbarium, volledig vernieuwd.

Enquête herdenkingstuin

Hoewel de officiële openingshandeling is uitgevoerd, is de uitbreiding nog niet helemaal af. Voor de herdenkingstuin, een tuin waar nabestaanden in de toekomst urnen kunnen bijzetten en mogelijk op een andere wijze as een laatste bestemming kunnen geven, is een voorlopig ontwerp gemaakt. Tot en met 14 juni 2017 kunt u dit ontwerp bekijken en door middel van een enquête uw mening en ideeën hierover geven.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws