Aangepast zoeken

dinsdag 13 juni 2017

Stap Uit Je Stad ook in Zoetermeer

In het weekend van 17 en 18 juni doet Zoetermeer mee met het Stap Uit Je Stad Weekend. In Zoetermeer kunnen bezoekers tijdens dit weekend meevaren met een speciale rondvaart over de Vlietlanden. Daarnaast zijn er vele activiteiten voor kinderen bij stadsboerderij De Balijhoeve.

Arrangement Zoetermeer

Tijdens het weekend van 17 en 18 juni krijgen bezoekers de kans om de Zoetermeerse rondvaartboot De Meervaarder te ontdekken. Die vaart vanuit Boerderij 't Geertje naar Recreatiegebied Vlietland. Speciaal voor Stap Uit Je Stad wordt de rondvaart overdag aangevuld met een rondleiding door het oude poldergemaal van de familie van Marwijk. Ook kunnen bezoekers de vaartocht 's avonds maken onder het genot van een glaasje wijn en borrelgarnituur. Tegelijkertijd zijn er heel veel verschillende activiteiten en spelletjes voor kinderen bij Stadsboerderij De Balijhoeve: van ponyritjes tot een spannende speurtocht door het bos.

40 uitjes in 23 gemeenten

Met Stap Uit Je Stad willen de 21 gemeenten in de regio de stedelingen laten ervaren hoeveel leuks er te doen is in hun eigen 'achtertuin'. Van Voorne Putten tot Midden Delfland, van Maassluis tot Zoetermeer. In elk uitje werkt een aantal organisaties samen aan een zo leuk mogelijk aanbod. Sommige activiteiten zijn actief: fietsen, kanoën, suppen, klimmen, raften, boogschieten, speuren, trailrunning, powerkiten en meer. Andere meer recreatief: lopend, per (huur)fiets, per fluisterboot, waterbus of per lelijke eend (2CV) genieten van de prachtige omgeving en smullen van lokale heerlijkheden. Weer andere uitjes zijn cultureel: met kunstroutes en tochten langs historische gebouwen. Voor elke leeftijd is er iets te doen. Van niet duur tot gratis. In totaal zijn er 40 uitstapjes die je niet alleen een heel leuke tijd bieden, maar waardoor je ook je directe woonomgeving van haar mooiste kant leert kennen.
Dus Stap uit je Stad! De 40 uitjes zijn te vinden en te boeken op de website van Stap uit je Stad: www.StapUitJeStad.nl.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws