Aangepast zoeken

vrijdag 23 juni 2017

SP en VVD werken samen voor nachtvervoer tussen Zoetermeer en Leiden

De raadsfracties van de SP en VVD werken samen om nachtvervoer tussen Zoetermeer en Leiden te realiseren. Waar de politieke partijen meestal lijnrecht tegenover elkaar staan, slaan ze nu de handen ineen voor een busverbinding naar Leiden. Zowel de liberalen als de socialisten vinden nachtvervoer belangrijk om Zoetermeer aantrekkelijk te maken voor jongeren.

“Ondanks de vele inspanningen om Zoetermeer bruisender te maken gaan er nog steeds veel jongeren in het weekend naar Den Haag of Leiden. Die jongeren moeten de mogelijkheid hebben om weer veilig naar huis te komen.” Aldus Ivan Beij, raadslid van de SP. VVD-commissielid Duco Mülder vult aan: “Jongeren zijn belangrijk voor de toekomst van de stad en we maken Zoetermeer dus graag aantrekkelijker voor hen. Bovendien wordt nachtvervoer ook gebruikt door mensen met onregelmatige werktijden. De nachtbus uit Den Haag zit elk uur vol, dus we moeten dit succes uitbreiden naar Leiden.”

In het voorjaarsdebat van de gemeenteraad dienen de partijen een motie in waarmee geld wordt vrijgemaakt om een nachtverbinding tussen Leiden en Zoetermeer te realiseren. Als de motie wordt aangenomen, wordt er een pilot van minimaal zes maanden gestart.


Mülder: “Op de lange termijn moet Zoetermeer ook vanuit Rotterdam ’s nachts bereikbaar zijn. Het is goed dat we op dit gebied met de SP kunnen samenwerken.” Beij is het daarmee eens: “Ook moeten we kijken of we de randstadrail tot later kunnen laten rijden. We werken graag samen met de VVD om dat te realiseren.” 

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws