Aangepast zoeken

maandag 5 juni 2017

Rokkeveen, gemeente Zoetermeer en Janssen de Jong tekenen samen voor herontwikkeling van CRM-terrein Berkelseweg in Zoetermeer

De gemeente Zoetermeer en Janssen de Jong projectontwikkeling zijn op 31 mei een samenwerking overeengekomen voor de ontwikkeling en realisatie van circa 70 grondgebonden woningen op de huidige locatie van CRM Trucks & Trailers tussen de Berkelseweg en de Sieraadlaan in Zoetermeer.
 
Waar momenteel nog trucks en trailers het terrein bezetten zal in de toekomst een prettige woonwijk verrijzen. De door stedenbouwkundig bureau IMOSS uitgewerkte plannen zijn de basis voor van Egmond totaal Architectuur. Het nieuwbouwplan kent een verscheidenheid aan woningtypologieën, onder andere: rijwoningen, twee-onder-een-kapwoning en vrijstaande woningen.  Alle woningen worden zorgvuldig ontworpen met de kenmerkende bouwstijl uit de jaren ’30 als basis.
 
De volgende stap in de samenwerking tussen de gemeente Zoetermeer en Janssen de Jong is het starten van de bestemmingsplanprocedure, de verwachting is dat deze procedure binnen enkele weken start. Janssen de Jong is voornemens de wijk samen met de toekomstig bewoners en omwonende vorm te geven met behulp van Woonateliers.
 
Woonproeven tijdens het ‘Woonatelier’
Deze zomer worden in het Woonatelier de eerste schetsontwerpen gepresenteerd. Geïnteresseerden en omwonende kunnen de schetsen bekijken en tegelijkertijd voorkeuren aangeven. Op basis hiervan zullen de ontwerpen verder worden uitontwikkeld.
 
Indien alles voorspoedig verloopt zullen de woningen aan het eind van het jaar van start gaan.
 
Meer informatie is te vinden op www.nieuwbouwinzoetermeer.nl.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws